Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πακέτο» με διαμερίσματα και βίλες πωλεί το Costa Navarino

Πολυτελή διαμερίσματα στο τουριστικό συγκρότημα, με συγκεκριμένο πακέτο απόδοσης και υπηρεσιών διαχείρισης, διαθέτει στην αγορά ο όμιλος Costa Navarino. Σχέδιο και για βίλες για μικρότερα βαλάντια. Πώς πάνε οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών.

«Πακέτο» με διαμερίσματα και βίλες πωλεί το Costa Navarino

Με δύο νέα προϊόντα στον χώρο των ακινήτων, που αφορούν την πώληση πολυτελών διαμερισμάτων (σουίτες), έρχεται να συμπληρώσει το χαρτοφυλάκιο στο real estate η διοίκηση του τουριστικού συγκροτήματος Costa Navarino. Τα δύο νέα προϊόντα προστίθενται στις πωλήσεις πολυτελών βιλών που βρίσκονται σε εξέλιξη την τελευταία διετία με θετικά αποτελέσματα, καθώς τα έσοδα του ομίλου από το real estate προσεγγίζουν τα 19 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ ανήλθαν σε περίπου 16 εκατ. ευρώ το 2016.

Ο σχεδιασμός του ομίλου στον χώρο των ακινήτων έρχεται να «κουμπώσει» με τις επενδύσεις στα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα (δύο βρίσκονται υπό κατασκευή) και στα δύο νέα γήπεδα γκολφ που θα προστεθούν στα δύο υφιστάμενα (αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2020). Στην αγορά ακινήτων επισημαίνουν πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για παραθαλάσσιες κατοικίες εντός ολοκληρωμένων συγκροτημάτων στην Ελλάδα, η οποία προς το παρόν δεν καλύπτεται από την προσφορά. Μάλιστα εκτιμάται πως τέτοια ακίνητα μπορούν να ενοικιαστούν κατά περίπου 30% υψηλότερα σε σύγκριση με τις μεμονωμένες κατοικίες κοντά στη θάλασσα.

Από τον Ιούλιο του 2018, ο όμιλος Costa Navarino άρχισε να διαθέτει προς πώληση 98 σουίτες υπό το brand της WestIn (του ομίλου Marriott), με συγκεκριμένο πακέτο υπηρεσιών προς τους αγοραστές. Συγκεκριμένα οι νέοι ιδιοκτήτες υπογράφουν 18ετές συμβόλαιο διαχείρισης με τον όμιλο Costa Navarino και έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στα πολυτελή διαμερίσματά τους επί εννέα μήνες τον χρόνο, με εξαίρεση τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα τους παρέχεται απόδοση 4% επί της επένδυσης για τα πρώτα πέντε χρόνια, ενώ για τα υπόλοιπα 13 χρόνια η απόδοση προκύπτει με βάση συγκεκριμένη φόρμουλα που συνδυάζει τα έσοδα με το κόστος λειτουργίας. Οι ιδιοκτήτες δηλαδή μπορούν να μισθώνουν τη σουίτα που απέκτησαν για όσο διάστημα επιθυμούν, ώστε να έχουν και αυξημένα έσοδα. Παράλληλα ο όμιλος προσφέρει πακέτο υπηρεσιών διαχείρισης (συντήρηση κ.λπ.) καθώς και σειρά προνομίων για τους ιδιοκτήτες.

Πρόκειται για σουίτες μεταξύ 115 και 130 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) και μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί 8 από τις 98, ενώ κατά πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν δύο νέα συμβόλαια πώλησης. Το κόστος αγοράς κυμαίνεται μεταξύ 500.000 και 1.000.000 ευρώ . Στον τουριστικό όμιλο εξετάζουν, πάντως, και τη δημιουργία ενός νέου πακέτου που θα επιτρέπει στους αγοραστές πολυτελών διαμερισμάτων να μένουν και κάποιες εβδομάδες το καλοκαίρι, αλλά με διαφορετικό μοντέλο υπολογισμού της απόδοσης επί της επένδυσής τους.

Το δεύτερο προϊόν που ετοιμάζει η διοίκηση του Costa Navarino και αναμένεται να αρχίσει τις πωλήσεις εντός του 2019 αφορά στην πώληση κατοικιών (βίλες) για «χαμηλότερα» βαλάντια σε σχέση με τις πολυτελείς βίλες (όπως αυτές της WestIn) που προαναφέρθηκαν. Ετσι ετοιμάζεται να διαθέσει περίπου 40 κατοικίες με κόστος που θα κινείται μεταξύ 1.000.000 και 1.500.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο προϊόν λειτουργεί συμπληρωματικά στο εν εξελίξει επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών με θέα θάλασσα, που απευθύνονται σε υψηλά βαλάντια. Το σχέδιο προβλέπει την πώληση περίπου 50 οικοπέδων επιφάνειας 1,5 έως τριών στρεμμάτων έκαστο και την κατασκευή αντίστοιχων πολυτελών κατοικιών με επιφάνειες που ξεκινούν από τα 500 τ.μ. και φτάνουν μέχρι τα 1.500 τ.μ. Η επένδυση προωθείται σε δύο «γειτονιές», μία που είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα και μία που βρίσκεται σε μικρό λόφο, αλλά προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.

Στο πρώτο «κύμα» πωλήσεων είχαν ενταχθεί 28 οικόπεδα/βίλες, από τα οποία έχουν ήδη διατεθεί τα 17 σε αγοραστές από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα. Το πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει το τουριστικό συγκρότημα περιλαμβάνει είτε την παράδοση της βίλας «με το κλειδί στο χέρι», ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγοραστή, είτε συνεργασία με συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά γραφεία, κατασκευαστές, προμηθευτές κ.λπ., ώστε να την κατασκευάσει ο ιδιοκτήτης με δική του μέριμνα. Μπορούν, επίσης, να αγοράσουν δύο ή και περισσότερα οικόπεδα, αν επιθυμούν να κατασκευάσουν μεγαλύτερης επιφάνειας κατοικία. Πάντα με βάση τον γενικότερο κανονισμό του συγκροτήματος.

Η πρώτη από τις πολυτελείς βίλες αναμένεται να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη εντός του προσεχούς τριμήνου, ενώ άλλες δύο βρίσκονται υπό κατασκευή. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή άλλων δέκα πολυτελών κατοικιών. Ο όμιλος έχει μέχρι σήμερα αποκτήσει περίπου 11.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και συνεχίζει τις αγορές ακινήτων και τις επενδύσεις οι οποίες με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις θα κινηθούν σε επίπεδα κοντά στο 1,2-1,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v