Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ο Μ. Παναγής

Ο κ. Παναγής θα παραμείνει στη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου της Σελόντα έως τις 31 Ιανουαρίου και από 1η Φεβρουαρίου θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Παπουτσάνης, έχοντας την ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της επιχειρησιακής στρατηγικής της εταιρείας.

Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ο Μ. Παναγής

Στη διοικητική ομάδα της Παπουτσάνης εντάσσεται από την 1η Φεβρουαρίου του 2019 ο Μιχάλης Παναγής, ο οποίος έως τις 31 Ιανουαρίου παραμένει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιχθυοτροφεία Σελόντα.

Ο κ. Παναγής θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Παπουτσάνης, έχοντας την ευθύνη του σχεδιασμού και της εκτέλεσης της επιχειρησιακής στρατηγικής της εταιρείας, για να την οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Παπουτσάνης, ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση, θα συνεχίσει να αποτελεί ενεργό μέλος της διοικητικής ομάδας της Παπουτσάνης από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, αντιπρόεδρος και απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της Παπουτσάνης, δήλωσε σχετικά: «Ο Μιχάλης Παναγής αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στη διοικητική ομάδα της Παπουτσάνης. Η μακρά εμπειρία του σε μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη στρατηγική και επιχειρησιακή του δεινότητα, διευρύνει τις δυνατότητές μας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνέχειας και της ανοδικής πορείας της εταιρίας μας στο μέλλον».

Ο κ. Μιχάλης Παναγής πρόσθεσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αναλαμβάνω τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Παπουτσάνης, μιας κορυφαίας ελληνικής βιομηχανίας με πλούσια κληρονομιά και μοναδική δυναμική. Σήμερα η Παπουτσάνης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σαπουνιών και υγρών καλλυντικών στην Ευρώπη. Στον νέο μου ρόλο, θα εργαστώ μεθοδικά μαζί με τη διοικητική ομάδα της εταιρίας για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και την περαιτέρω ανάδειξή της ως μιας από τις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο της στην Ελλάδα και διεθνώς».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Παπουτσάνης, ο κ. Παναγής αποτελεί ένα αξιόλογο στέλεχος με σημαντική παρουσία και ισχυρό αποτύπωμα στο ελληνικό επιχειρείν. Χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Imperial College London, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και ουσιαστική γνώση της αγοράς, η οποία χτίστηκε μέσα από μία επιτυχημένη πορεία στον επιχειρηματικό στίβο και αξιοσημείωτη θητεία σε διοικητικές θέσεις σε μεγάλες βιομηχανίες. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Eurodrip και έπειτα διευθύνων σύμβουλος της Σελoντα, ενώ από τον Σεπτέμβριο 2018 αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Παπουτσάνης.

Η Παπουτσάνης καταγράφει σταθερά τα τελευταία έτη διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Το α’ εξάμηνο 2018 κατέγραψε σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 19,8%, καθώς και της λειτουργικής κερδοφορίας της (EBITDA) κατά 27,9%.

Ταυτόχρονα, η εταιρία εμβαθύνει και διευρύνει διαρκώς τις συνεργασίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο την αύξηση της παραγωγής της και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της.

Για το 2019, η Παπουτσάνης παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική για ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και βελτίωση της κερδοφορίας της, προσφέροντας στους πελάτες της υψηλής ποιότητας προϊόντα προσωπικής περιποίησης, σε ανταγωνιστικές τιμές, τα οποία απευθύνονται σε κάθε ξεχωριστή ανάγκη του σύγχρονου καταναλωτή. Η Παπουτσάνης στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση των επώνυμων προϊόντων της και της δυναμικής των εξαγωγών της, που αντιπροσωπεύουν ήδη πάνω από το 40% των πωλήσεων της εταιρίας και δημιουργούν μια ηχηρή αξία για την ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v