Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με στόχο τα 300 καταστήματα κινείται η SPAR Hellas

Λειτουργούν ήδη 17 καταστήματα με το σήμα της εταιρείας, ενώ το πλάνο ανάπτυξης προβλέπει διεύρυνση του δικτύου συνεργατών και ίδρυση νέων σημείων πώλησης. Γιατί επιλέγει να εστιάσει σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Με στόχο τα 300 καταστήματα κινείται η SPAR Hellas

Υπό το σήμα της SPAR, λειτουργεί πλέον το ιστορικό κατάστημα Delicatessen - Αφοί Βασιλόπουλοι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, καθώς οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, η οικογένεια Μαστοράκου, επέλεξαν να είναι ένα από τα πρώτα καταστήματα που εντάχθηκαν στο δίκτυο της παγκόσμιας αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η οποία το 2018 επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα.

Με την ένταξη της Αφοί Βασιλόπουλοι στο δίκτυο της SPARHellas, η αλυσίδα, λειτουργεί ήδη υπό την επωνυμία της 17 καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη, Σποράδες, Ρόδο και Ιόνια Νησιά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 2019 με 6 νέα καταστήματα στην Αττική, 2 στην Πελοπόννησο και ένα στη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η SPAR Hellas θα συνεχίσει το πλάνο ανάπτυξής της, επενδύοντας στη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών της ενώ παράλληλα, σχεδιάζει την ίδρυση νέων σημείων πώλησης σε αναπτυσσόμενες και τουριστικές περιοχές.

Στο πλαίσιο των νέων συνεργασιών χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί γνωστή εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Ζάκυνθο, με συνολικά 7 καταστήματα, τα οποία θα μετατραπούν σταδιακά σε SPAR μέσα στη νέα χρονιά. Πρόκειται για τα σούπερ μάρκετ της οικογένειας Πλέσσα, τα οποία σήμερα λειτουργούν υπό το σήμα της Express Market.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την SPAR Hellas έχει στρατηγική σημασία η τοποθεσία των καταστημάτων στη χώρα, εστιάζοντας στις πιο τουριστικές περιοχές για να επωφεληθεί από την αναγνωρισιμότητα του σήματός της από τους τουρίστες. Υπενθυμίζουμε ότι η μητρική ολλανδική SPAR, αριθμεί περισσότερα από 12.500 καταστήματα, με παρουσία σε 44 χώρες και 4 ηπείρους.

Ο απώτερος στόχος της είναι να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το μεγαλύτερο συνεργατικό δίκτυο από ανεξάρτητους λιανοπωλητές στη χώρα. Και αυτό θα επιδιώξει να το πετύχει τόσο με την τοποθέτηση του σήματός της σε ήδη υπάρχοντα καταστήματα ανεξάρτητων λιανοπωλητών, όσο και από τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης, από την ίδια την εταιρεία.

Οι άμεσοι στόχοι

Στους άμεσους στόχους της SPAR Hellas και συγκεκριμένα για το 2019 είναι τα SPAR καταστήματα σε όλη τη χώρα να ξεπεράσουν τα 80. Μέσα στο επόμενο διάστημα η εταιρεία θα προχωρήσει στην ολική μετατροπή 48 ακόμη καταστημάτων που βρίσκονται στην ενδιάμεση φάση. Πρόκειται για καταστήματα που βρίσκονται σε διαδικασία ολικής μετατροπής και στα οποία - μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί - οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα SPAR.

Έως τα τέλη του 2020 ο στόχος που τίθεται είναι τα καταστήματα SPAR να έχουν φτάσει τα 175 και τα ενδιάμεσης φάσης τα 80, ενώ το 2021 η SPAR Hellas προσδοκά το συνολικό της δίκτυο να αριθμεί πάνω από 300 καταστήματα.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της SPARHellas, Φοίβου Καρακίτσου, το πλάνο της εταιρείας προβλέπει μέχρι το 2021 τη δημιουργία ενός δικτύου 330 καταστημάτων, με κύκλο εργασιών της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ που θα υποδέχεται σε καθημερινή βάση 150.000 καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v