Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Οι νέοι έλεγχοι και το ορόσημο του Ιανουαρίου

Τοπικούς ελέγχους και στις θυγατρικές από την PwC. Ανάθεση νομικής διερεύνησης περί ευθυνών στην Ασία. H steering committee και η θέση που κατέλαβε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Folli Follie: Οι νέοι έλεγχοι και το ορόσημο του Ιανουαρίου

Σε μια αμήχανη διαδικασία εγκρίσεων εξελίχθηκε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Folli Follie, όπου οι παριστάμενοι μέτοχοι αναζητούσαν απαντήσεις για τα πεπραγμένα του παλαιού διοικητικού συμβουλίου αλλά είχαν απέναντι τους μια νέα μεταβατική διοίκηση που υπόσχεται να υποστηρίξει το προσύμφωνο εξυγίανσης της εταιρίας με τους πιστωτές της.

Η συνέλευση των μετόχων επέτρεψε με ενισχυμένη πλειοψηφία τον διορισμό της PwC ως ορκωτού ελεγκτή που θα αναλάβει τον έλεγχο ειδικού σκοπού και τη σύνταξη της οικονομικής κατάστασης χρήσης 2017 της εταιρίας. Για τα υπόλοιπα θέματα ωστόσο που αφορούσαν την έγκριση αντικατάστασης μελών του 11μελούς πλέον διοικητικού συμβουλίου (στο οποίο παραμένει ως μη εκτελεστικό μέλος ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος) αλλά και τη σύσταση διαφόρων επιτροπών διοίκησης και ελέγχου της εταιρίας, οι περισσότεροι παριστάμενοι μέτοχοι απείχαν, με αποτέλεσμα τα θέματα να εγκριθούν με οριακή πλειοψηφία που υποστηρίχθηκε από τη θετική ψήφο της πλευράς των βασικών μετόχων, δηλαδή της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κανελλόπουλο, που προήδρευσε στην έκτακτη Γ. Σ. της εταιρίας όσον αφορά τον έλεγχο της PwC αυτός ήδη διενεργείται και αναμένεται να παραδοθεί έως τα μέσα του Ιανουαρίου 2019, σε χρόνο οριακό, προκειμένου να υποστηρίξει την όλη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρίας. Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr τόσο ο κ.Κανελλόπουλος όσο και εκπρόσωποι της PwC διευκρίνισαν ότι πραγματοποιούνται τοπικοί έλεγχοι και στις θυγατρικές της Folli Folllie ενώ για την κινεζική οντότητα της εταιρίας, ο έλεγχος θα βασιστεί και στο πόρισμα της Alvarez&Marsal.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. η διοίκηση ενημέρωσε επίσης ότι δικανικός έλεγχος που είχε ανατεθεί στην Alvarez&Marsal (και ο οποίος αποτέλεσε τη βάση για το βούλευμα κατά της διοίκησης της FF και της οικογένειας των βασικών μετόχων) έχει ολοκληρωθεί. Διευκρίνισαν πως δεν κρίθηκε σκόπιμο -λόγω κόστους- η δικανική διερεύνηση να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, ωστόσο συμπλήρωσαν πως έχει ανατεθεί στην Robertson Solicitors, (δικηγορικό γραφείο με έδρα το Χονγκ Κονγκ ) να διερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο στην ασιατική θυγατρική.

Όσον αφορά την ενίσχυση των δομών εταιρικής διακυβέρνησης το διοικητικό συμβούλιο εισηγήθηκε τον διορισμό μελών τόσο στην Επιτροπή Ελέγχου, όσο και στην Steering Committee (συμβουλευτικό όργανο με αυξημένο ωστόσο επιχειρησιακό ρόλο). Μετά από ερώτηση του Euro2day.gr δηλώθηκε από τα παριστάμενα μέλη της νέας διοίκησης πως στην παραπάνω 5μελή επιτροπή συμμετέχει επίσης και ο προσφάτως παραιτηθείς και τέως CEO Τζώρτζης Κουτσολιούτσος!

Τόσο ο κ. Κανελλόπουλος όσο και ο αναπληρωτής CEO Ν. Γεωργιάδης τόνισαν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, όπου διαπραγματεύεται την εξυγίανση της στη βάση του προσυμφώνου που έχει συνάψει με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

Οι εκπρόσωποι της νέας διοίκησης επέμειναν στο ότι η FF διαθέτει αξία και προοπτικές για το μέλλον, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν εικόνα για την τρέχουσα οικονομική της κατάσταση, για τις επιπτώσεις από την απώλεια των φιρμών αντιπροσώπευσης, τον αριθμό των εν λειτουργία καταστημάτων κ.τλ. Παρέπεμψαν δε για την πληρέστερη απεικόνιση της σημερινής FF στην ολοκλήρωση των ελέγχων της PwC, που ωστόσο αφορά τη χρήση 2017!

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης ανάφερε σε κάποια αποστροφή του λόγου του ότι η εταιρία παράγει μηνιαίες ταμειακές ροές της τάξης των 4 εκατ. ευρώ και πως οι αντοχές της φθάνουν για το επόμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v