Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 11 Φεβρουαρίου κληρώνει για Intralot στην Τουρκία

Περισσότερους υποψηφίους περιμένει η τουρκική κυβέρνηση στο νέο διαγωνισμό για το αθλητικό στοίχημα στη γείτονα. Ο πρώτος διαγωνισμός ακυρώθηκε καθώς είχε κατατεθεί προσφορά μόνο από την κοινή εταιρεία Turkcell - Intralot.

Στις 11 Φεβρουαρίου κληρώνει για Intralot στην Τουρκία

Στις 11 Φεβρουαρίου κληρώνει για τη δραστηριότητα της Intralot στην Τουρκία καθώς εκείνη την ημέρα προγραμματίζεται η κατάθεση προσφορών στον επαναληπτικό διαγωνισμό για τη δεκαετή σύμβαση διαχείρισης του αθλητικού στοιχήματος.

Ο πρώτος διαγωνισμός, στον οποίο είχε καταθέσει προσφορά μόνο η Inteltek (συμμετέχει με 55% η τουρκική Turkcell και με 45% η Ιntralot), ακυρώθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου καθώς οι τουρκικές αρχές θεώρησαν πως δεν υπήρχε αρκετός ανταγωνισμός. Η νέα προκήρυξη προβλέπει περισσότερο ελαστικούς όρους συμμετοχής, με στόχο να κατατεθούν περισσότερες από μία προσφορές. Προβλέπει, επίσης, πως δεν θα γίνουν δεκτές προσφορές από κοινοπραξίες διαφορετικών επιχειρήσεων, αλλά μόνο από μεμονωμένες εταιρείες.

Με βάση το ίδιο κείμενο, η τουρκική κυβέρνηση προβλέπει συνολικά έσοδα 2,7 δισ. ευρώ (17 δισ. τουρκικές λίρες) κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του αθλητικού στοιχήματος. Ο υποψήφιος που θα επικρατήσει θα είναι εκείνος ο οποίος θα προσφέρει μεγαλύτερο μερίδιο από τα συγκεκριμένα έσοδα στο τουρκικό δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενο πρέπει να λειτουργούν ήδη δίκτυο με τουλάχιστον 500 πρακτορεία στοιχηματισμού, ώστε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που προβλέπει πως ο νικητής θα αναπτύξει δίκτυο 6.000 σημείων πώλησης σε ολόκληρη την Τουρκία.

Η δραστηριότητα της Inteltek, σύμφωνα με την παρουσίαση της Ιntralot για τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2018, μπορεί να συνεισέφερε μόλις το 4% των εσόδων κατά το δωδεκάμηνο Οκτώβριος 2017 - Σεπτέμβριος 2018, αλλά προσέφερε το 13% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, όταν η Ελλάδα συνεισφέρει μόνο το 6% των EBITDA. Η Inteltek είχε υπογράψει στο παρελθόν δεκαετές συμβόλαιο που έληξε πέρυσι και διαχειρίζεται ακόμα το αθλητικό στοίχημα, έπειτα από παράταση που έλαβε το περασμένο καλοκαίρι για ένα χρόνο, μέχρι τον Αύγουστο του 2019, ώστε να ολοκληρωθεί ο εν εξελίξει διαγωνισμός.

Ο επικεφαλής της Ιntralot Αντώνης Κεραστάρης, κατά τη μαραθώνια τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εννεαμήνου είχε εμφανιστεί βέβαιος πως η Inteltek θα αναλάβει το νέο δεκαετές συμβόλαιο. Όμως, λίγες ημέρες μετά, το τουρκικό δημόσιο ανακοίνωσε την ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού επειδή είχε υποβληθεί μόνο μία προσφορά, όπως προαναφέρθηκε. Ο κ. Κεραστάρης είχε αναφερθεί, επίσης, στα μεγάλα περιθώρια του αθλητικού στοιχήματος καθώς με τον νέο διαγωνισμό εισάγεται το live betting και προσφέρονται υψηλότερες αποδόσεις για τους παίκτες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το παράνομο στοίχημα που υπολογίζεται σε περίπου 11 δισ. ευρώ ετησίως. 

Η μετοχή της Ιntralot έχει υποχωρήσει το τελευταίο εξάμηνο κατά σχεδόν 50%, εν μέσω σεναρίων συνωμοσίας, των απανωτών ζημιογόνων χρήσεων και της ανάγκης αναχρηματοδότησης σημαντικού ύψους δανεισμού τους επόμενους μήνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v