Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διψήφια ανάπτυξη «βλέπει» φέτος η Entersoft

Με αύξηση εσόδων αρκετά υψηλότερη του 10% έκλεισε το 2018 η εταιρεία πληροφορικής Entersoft βασιζόμενη στην ανάπτυξη των εγχώριων δραστηριοτήτων της. Οι φετινοί της στόχοι και ο στρατηγικός της σχεδιασμός.

Διψήφια ανάπτυξη «βλέπει» φέτος η Entersoft

Ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης που σημειώθηκε κατά το δεύτερο μισό της περυσινής χρονιάς είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό αύξησης του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Entersoft να διαμορφωθεί τελικά σε διψήφιο ποσοστό.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, τα ενοποιημένα έσοδα της Entersoft είχαν αυξηθεί κατά 9% (από τα 6,16 στα 6,69 εκατ. ευρώ) και τα προ φόρων κέρδη από το 1,36 στο 1,5 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο ωστόσο της περυσινής χρονιάς, το ποσοστό ανόδου των εσόδων υπερέβη σημαντικά το 10%, εξέλιξη που αποδίδεται στην πορεία της μητρικής εταιρείας και τις εγχώριες δραστηριότητες.

Ειδικότερα, οι κυριότεροι παράγοντες που επηρέασαν θετικά την εγχώρια πορεία ήταν:

· Το προϋπάρχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων.

· Η σημαντική αύξηση νέων πελατών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μεσομακροπρόθεσμη βάση για την είσπραξη εσόδων από υπηρεσίες συντήρησης-υποστήριξης).

· Η πορεία νεότερων προϊόντων από τους χώρους του warehouse management και του enterprise mobility.

· Η συνεισφορά της περυσινής (α’ εξάμηνο) εξαγορασθείσας δραστηριότητας της Pocketbiz.

Αντίθετα, οι εργασίες εξωτερικού της Entersoft έκλεισαν πέρυσι σε χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με εκείνο του 2017, εξέλιξη που αποδίδεται σε σημαντικό (one off) έργο που είχε αναληφθεί και υλοποιηθεί κατά τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ο στόχος για διψήφιο ποσοστό αύξησης του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έχει τεθεί και για το 2019, με τη θετική συμβολή και των εργασιών εξωτερικού, η περυσινή υποχώρηση των οποίων θεωρείται συγκυριακή.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη εταιρεία -και παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητες- το κλίμα στην αγορά εμφανίζεται ελαφρά βελτιωμένο, με περισσότερες εταιρείες να αποφασίζουν να επενδύσουν εκσυγχρονίζοντας την τεχνολογική τους υποδομή και αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητά τους.

Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Entersoft μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

• Διψήφιο ποσοστό ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών.

• Ποσοστό ανόδου των κερδών υψηλότερο από το αντίστοιχο των πωλήσεων.

Στοχευμένες εξαγορές μικρότερων επιχειρήσεων του κλάδου της πληροφορικής, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωσή τους.

• Συνέχιση επενδύσεων σε τομείς όπως cloud, enterprise mobility, artificial intelligence και data analytic.s

• Συνεχής ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό, χωρίς ωστόσο μέσα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια να αναμένεται η ίδρυση θυγατρικής σε κάποια νέα χώρα (υπάρχουν σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v