Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήσεις Αφοι Κορδέλλου με τράπεζες- «Κανένα θέμα, προχωρούμε δυναμικά», λέει η διοίκηση

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της εισηγμένης εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες μετά την καταγγελία δανείου από την Alpha Bank. "Κανένα θέμα, προχωρούμε δυναμικά", υποστηρίζει η διοίκηση.

Συζητήσεις Αφοι Κορδέλλου με τράπεζες- «Κανένα θέμα, προχωρούμε δυναμικά», λέει η διοίκηση

«Κανένα πρόβλημα, προχωράμε δυναμικά» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην Αφοί Κορδέλλου, σχολιάζοντας την κίνηση της Alpha Bank να καταγγείλει δάνειο ύψους 11,018 εκατ. ευρώ (το 39% του συνολικού δανεισμού).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, οι τόκοι των δανείων καταβάλλονται κανονικά και η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ οι συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της με τις πιστώτριες τράπεζες (της Alpha Bank, συμπεριλαμβανομένης) συνεχίζονται κανονικά.

Στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης του περασμένου Ιουλίου, η πρώην CEO κα Ελένη Κορδέλλου είχε καταγγείλει πως τραπεζικοί οργανισμοί είχαν ζητήσει αύξηση δεσμεύσεων και εξασφαλίσεων από την εταιρεία μετά την απρόσμενη αλλαγή της διοίκησης. Ως απάντηση είχε δοθεί ότι οι σχέσεις με τις τράπεζες είχαν αποκατασταθεί πλήρως και πως αν ετίθετο θέμα εγγυήσεων, τότε θα ενημερώνονταν οι μέτοχοι.

Πριν λίγο, η Αφοί Κορδέλλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η εταιρεία ΑΦΟΙ Χ. ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ ανακοίνωσε, ότι η πιστώτρια Τράπεζα Alpha Bank δεν ανανέωσε την υπ' αρ. 1099168 Σύμβαση Πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό και προέβη στην καταγγελία της στις 12/11/2018. Το υπόλοιπο της εν λόγω σύμβασης ανέρχεται σε € 11,018 εκ., ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 39% του συνολικού δανεισμού της Εταιρείας.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με όλες τις πιστώτριες τράπεζες συμπεριλαμβανομένης και της Alpha Bank, για το μακροπρόθεσμο διακανονισμό των δανείων, οι οποίες είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2018, με πρωτοβουλία της νεοεκλεγείσας Διοίκησης της Εταιρείας.

Την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η καταγγελία, η Εταιρεία μας είχε ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες που είχαν συμφωνηθεί, όπως η κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου με πρόταση χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων, πιστοποιημένου με τη μέθοδο Independent Business Review από ανεξάρτητο εξωτερικό σύμβουλο, και η αποτίμηση των ακινήτων της Εταιρείας από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή.

Παράλληλα η Εταιρεία μας ήταν και είναι απόλυτα συνεπής στις καταβολές των τόκων προς όλες τις πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank , Eurobank, Εθνική και Πειραιώς), και παραμένει πλήρως ενήμερη στις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, τους προμηθευτές και το προσωπικό της Εταιρείας.

Η εν λόγω ενέργεια δεν επηρέασε ούτε τη ρευστότητα, ούτε την οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, η οποία συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία της.

Η Διοίκηση της Εταιρείας συνέχισε τις επαφές και συνεννοήσεις με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών και ήδη βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει ότι:

Η Alpha Bank συμφώνησε στην αναστολή όλων των νομικών ενεργειών μέχρι 31/3/2019, εν' όψει επίτευξης συμφωνίας για μακροχρόνια αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Οι τράπεζες Eurobank και Εθνική, παρέτειναν τον βραχυχρόνιο δανεισμό, εν' όψει συμφωνίας για μακροχρόνια αναδιάρθρωση του δανεισμού της Εταιρείας.

Η τράπεζα Πειραιώς είχε ήδη ανανεώσει τον δανεισμό της Εταιρείας με ορίζοντα εξόφλησης τρία έτη.

Η Εταιρεία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για το μακροπρόθεσμο διακανονισμό των δανείων με τη συμβολή αναγνωρισμένης εταιρείας συμβούλων, ολοκληρώνοντας παράλληλα την εγγραφή προσημειώσεων στα ακίνητα της εταιρείας αναλογικά υπέρ όλων των τραπεζών, καλύπτοντας κατά το πλείστον τα ανοικτά υπόλοιπα των δανειακών της υποχρεώσεων με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα της Εταιρείας.

Η Διοίκηση της Εταιρείας μας είναι πεπεισμένη, ότι πρόωρη ανακοίνωση της ανωτέρω καταγγελίας, θα επηρέαζε αρνητικά την ομαλή έκβασή της, και η τυχόν δημοσιοποίησή της θα έβλαπτε σοβαρά τα συμφέροντα των μετόχων, εν όψει ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την εξασφάλιση της μακροπρόθεσμης αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας.

Η Εταιρεία μας, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε νέα εξέλιξη εν όψει της ολοκλήρωσης των συμφωνιών με τις πιστώτριες Τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v