Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ εντός του 2019 σχεδιάζει η «Megas Yeeros»

Η εταιρεία διαθέτει ήδη στο Λίντχερστ του Νιου Τζέρσεϊ εργοστάσιο 5.000 τ.μ. που εξυπηρετεί τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Oι επενδύσεις στην εγχώρια αγορά.

Νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ εντός του 2019 σχεδιάζει η «Megas Yeeros»

Τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής γύρου στις ΗΠΑ εντός του 2019 σχεδιάζει η διοίκηση της εταιρείας Megas Yeeros, μεταδίδει το ΑΠΕ. Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αμερική το οποίο έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς όπου το προϊόν παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η Megas Yeeros διαθέτει ήδη στο Λίντχερστ του Νιου Τζέρσεϊ εργοστάσιο 5.000 τ.μ. που εξυπηρετεί τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως ανέφερε ο Νικόλαος Λούστας διευθύνων σύμβουλος της Megas Yeeros, κατά τη διάρκεια επίσκεψης δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, η νέα επένδυση στην Αμερική εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη εντοπιστεί η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το νέο εργοστάσιο. Τόνισε δε ότι οι προοπτικές στην αγορά της Αμερικής για τον ελληνικό γύρο είναι μεγάλες και τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης σημαντικά.

Παράλληλα, η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Λούστας, το επενδυτικό πλάνο για το 2019, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ενώ το 2018 η εταιρεία υλοποίησε επένδυση τεχνολογίας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής για τη νέα σειρά προψημένου γύρου My Grillers που βρίσκεται ήδη στα ράφια του σούπερ μάρκετ, σε 3 διαφορετικές γεύσεις: χοιρινό, κοτόπουλο και doner. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, μετά από τρία χρόνια έρευνας, προχώρησε στη συγκεκριμένη επένδυση ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές έτοιμη την αυθεντική γεύση του φρεσκοκομμένου γύρου.

Οι εγκαταστάσεις του προψημένου γύρου βρίσκονται σε ένα νέο χώρο 1.000 τ.μ. που σχεδιάστηκε και εξοπλίστηκε με τα πλέον σύγχρονα και αυτοματοποιημένα μηχανήματα, καλύπτοντας τις κοινοτικές και εθνικές νομοθεσίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Η Megas Yeeros είναι η πρώτη εταιρεία στην εφαρμογή κοπής γύρου με ρομπότ. Διαθέτει δώδεκα γυριέρες 350 kg η κάθε μια αυτόματης κοπής (Robot) και η παραγωγική δυνατότητα της είναι 2.800 kg την ημέρα, 14.000 kg την εβδομάδα και 60.000 kg τον μήνα.

Η διοίκηση της Megas Yeeros εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία της εταιρείας. Ο τζίρος της εταιρείας (από Ελλάδα και Αμερική), σύμφωνα με τον κ. Λούστα, τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να αγγίξει τα 70 εκατ. ευρώ από 37,5 εκατ. ευρώ που ήταν το 2018 ενώ οι εξαγωγές από την Ελλάδα θα κυμανθούν στα 15-17 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ποσοστό 30% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τις εξαγωγές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εισαγωγής της εταιρείας στο ελληνικό Χρηματιστήριο, ο κ. Λούστας ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μας ενδιαφέρει. Δεν έχουμε ανάγκη χρηματοδότησης έχουμε ανάγκη να τελειοποιήσουμε το όραμά μας να γίνει ο γύρος παγκόσμιο προϊόν αλλά και να δημιουργούμε προϊόντα και ιδέες που θα φέρουν τον κλάδο σε μια νέα εποχή». Ωστόσο, ο κ. Λούστας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για είσοδο της εταιρείας σε διεθνές χρηματιστήριο την επόμενη τριετία ανάλογα με την ανάπτυξη που θα παρουσιάσει η εταιρεία.

Αναφορικά με το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου να επενδύσει στρατηγικά στην εταιρεία, ο κ. Λούστας τόνισε ότι τον τιμά αυτό το γεγονός, ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει να επιμένει στην αυτόνομη ανάπτυξή της. Όπως ανέφερε «προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει ανάγκη χρηματοδότησης ούτε ανάγκη επενδυτικών κεφαλαίων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Λούστας στην τιμή πώλησης του προϊόντος πίτα με γύρο στην Ελλάδα λέγοντας ότι είναι συγκριτικά πολύ χαμηλή με την τιμή πώλησης του αντίστοιχου προϊόντος στο εξωτερικό. Υπογράμμισε την ανάγκη να αυξηθεί η τιμή προκειμένου να γίνουν βιώσιμα τα 15.000 ψητοπωλεία στην χώρα που απασχολούν πάνω από 200.000 εργαζόμενους και βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση. Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην Ελλάδα μια πίτα με γύρο πωλείται στα 2,5 ευρώ ενώ στην Αγγλία στις 6,5 λίρες, στη Γερμανία 4,5 ευρώ και στην Αμερική 8,5 δολάρια.

Η Megas Yeeros ιδρύθηκε το 2007 από τον κ. Ν. Λούστα και τον κ. Γ. Νίκα και σήμερα ο όμιλος απασχολεί 235 εργαζόμενους. Οι εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας Megas Yeeros στον Ασπρόπυργο αποτελούνται από ένα εργοστάσιο που σχεδιάστηκε ειδικά για τις ανάγκες παρασκευής προϊόντων κρέατος και εξυπηρετεί τις τοπικές αγορές και 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μια υποδειγματική μονάδα παρασκευής κρεατοσκευασμάτων που ακολουθεί τους αυστηρότερους κανόνες ποιότητας και υγιεινής. Εκεί παρασκευάζεται ο γύρος, τα σουβλάκια και τα υπόλοιπα προϊόντα κρέατος της Megas Yeeros που κυκλοφορούν στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά. Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας χρησιμοποιούνται μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας από έμπειρο προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v