Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορία δύο μηνών στη Λάρκο από Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις

Επιστολή στέλνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κυβέρνηση ζητώντας εντός δύο μηνών να ανακτήσει τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 135,8 εκατ. ευρώ. Η Ελλάδα έχει προθεσμία δύο μηνών να απαντήσει ότι έχει εισπράξει το ποσό. Διαφορετικά απειλείται με πρόστιμο και οικονομικές κυρώσεις.

Διορία δύο μηνών στη Λάρκο από Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις

Έσκασε η βόμβα της ΛΑΡΚΟ καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα σχετικά με τη μη εφαρμογή από την χώρα της απόφασης του Δικαστηρίου της 9ης Νοεμβρίου 2017 (υπόθεση C-481/16, Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά Ελληνικής Δημοκρατίας).

Με την απόφαση αυτή, το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για μη εφαρμογή της απόφασης ανάκτησης της Επιτροπής της 27ης Μαρτίου 2014, η οποία υποχρέωσε την Ελλάδα να ανακτήσει από την "LARCO General Mining and Metallurgical Company SA" παράνομη και ασυμβίβαστη ενίσχυση ύψους 135,8 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω ενίσχυση χορηγήθηκε στην ΛΑΡΚΟ με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων και εισφορών κεφαλαίου.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει δύο μήνες τώρα να απαντήσει και να αποδείξει ότι έχει πραγματοποιηθεί η ανάκτηση της ενίσχυσης. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ ζητώντας από αυτό να επιβάλει κατ 'αποκοπή πρόστιμο και οικονομικές κυρώσεις στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v