Τη θυγατρική στην Πολωνία πούλησε η Intralot

Η συμφωνία αγοράς μετοχών έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνη με τη στρατηγική της Intralot για αποεπένδυση από μη κύριες αγορές η κίνηση, τονίζει ο CFO της εισηγμένης.

Τη θυγατρική στην Πολωνία πούλησε η Intralot

Ο Όμιλος INTRALOT ανακοινώνει συμφωνία με τη Merkur Sportwetten GmbH, θυγατρική του Ομίλου Gauselmann, που εδρεύει στο Espelkamp της Γερμανίας, για την πώληση της εξ ολοκλήρου θυγατρικής της εταιρείας αθλητικού στοιχήματος Totolotek SA στην Πολωνία.

Η συμφωνία αγοράς μετοχών έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Με την εξαγορά αυτή, η γερμανική εταιρεία θα εισέλθει στην πολωνική αγορά, με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη και σύντομα οι παίκτες αθλητικού στοιχήματος της Πολωνίας θα παίζουν μέσω του γνωστού brand με τον ήλιο MERKUR: Merkur Sportwetten GmbH.

Η Totolotek έχει εδραιωμένη παρουσία στην πολωνική αγορά αθλητικού στοιχήματος πάνω από 27 χρόνια και είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικού στοιχήματος σε όλα τα κανάλια διανομής στην Πολωνία. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων αθλητικού στοιχήματος μέσω ενός δικτύου πωλήσεων με πάνω από 260 σημεία διανομής, αλλά και online μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής της για κινητά. Η Totolotek απασχολεί σήμερα 560 υπαλλήλους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αποκτούμε έναν ισχυρό στρατηγικό εταίρο όπως η Merkur Sportwetten και ο Όμιλος Gauselmann. Με την εμπειρία και τη χρηματοοικονομική της δύναμη, καθώς και τα καινοτόμα προϊόντα της στην αγορά του online και των κινητών, αναμένεται να οδηγήσει την Totolotek σε περαιτέρω ανάπτυξη», δήλωσε ο Adam Lamentowicz, Διευθύνων Σύμβουλος της Totolotek.

«Σύμφωνα με τη στρατηγική της INTRALOT για αποεπένδυση από μη κύριες αγορές και τη στόχευση σε στρατηγικές αγορές του Ομίλου, όπως οι ΗΠΑ, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να διαφυλάξουμε τη συνεχή ανάπτυξη της Totolotek μέσα στον ισχυρό Όμιλο Gauselmann και της θυγατρικής της στην Ευρώπη για αθλητικό στοίχημα Merkur Sportwetten. Προσωπικά πιστεύω ότι η συμφωνία αυτή θα δημιουργήσει αξία σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη -Gauselmann, Totolotek και INTRALOT- ενώ είναι εξαιρετικά σημαντική για την INTRALOT», ανέφερε ο Ανδρέας Χρυσός, CFO του Ομίλου INTRALOT, για την πώληση της Totolotek στη Merkur Sportwetten.

«Το αθλητικό στοίχημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Πολωνία και για πολλούς οπαδούς του ποδοσφαίρου αποτελεί ουσιαστικό μέρος ενός καλού αγώνα. Η εξαγορά της Totolotek αποτελεί σημαντικό μέρος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής για να εισέλθει ο Όμιλος στην πολωνική αγορά και να αποκτήσει παρουσία σε μια ακόμη βασική αγορά της Ευρώπης παράλληλα με τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Δανία και το Βέλγιο», εξηγεί ο Niko Steinkrauß, Διευθύνων Σύμβουλος της Merkur Sportwetten.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v