Audiovisual: Εξαγόρασε κυπριακές εταιρίες έναντι 7 εκατ. ευρώ

Το τίμημα μεταβίβασης για την απόκτηση των ανωτέρω μετοχών καθορίστηκε σε ευρώ 5,8 εκ. και ευρώ 1,2 εκ. για τον όμιλο Kristelcom και την Kristelcom Investment Limited, αντίστοιχα.

Audiovisual: Εξαγόρασε κυπριακές εταιρίες έναντι 7 εκατ. ευρώ

Η Audiovisual ανακοίνωσε ότι την 15/04/2019 η εταιρία και η 100% θυγατρική της «ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ΓΚΕΪΜΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΤΕΪΝΜΕΝΤ ΑΕ» (IGE) υπέγραψαν με την κυπριακή εταιρεία «BP COMMUNICATION LTD» συμφωνία απόκτησης του 50,01% των μετοχών της κυπριακής εταιρείας «Kristelcom Limited» (εφεξής ο όμιλος Kristelcom) και του 100% των μετοχών της κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία Kristelcom Investment Limited (η οποία δραστηριοποιείται στη διαχείριση ακινήτων).

Οι οριστικές μεταβιβάσεις των ανωτέρω μετοχών εκτιμάται ότι θα λάβουν χώρα το αργότερο εντός των προσεχών τριών μηνών με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών. Το τίμημα μεταβίβασης για την απόκτηση των ανωτέρω μετοχών καθορίστηκε σε ευρώ 5,8 εκ. και ευρώ 1,2 εκ. για τον όμιλο Kristelcom και την Kristelcom Investment Limited, αντίστοιχα.

Ο Όμιλος Kristelcom δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο μέσω των κατά 100% θυγατρικών εταιρειών «Globalsat» και «Teleunicom». Οι Teleunicom και Globalsat είναι εταιρείες – διανομείς μεταξύ των άλλων, προϊόντων τεχνολογίας, οικιακών μικροσυσκευών και αυτοματισμού γραφείου.

Πιο συγκεκριμένα, δραστηριοποιούνται στη διανομή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής, ως και μικροσυσκευών, εικόνας και ήχου. Οι εν λόγω εταιρείες συνεργάζονται, σε αρκετές περιπτώσεις κατ' αποκλειστικότητα, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας, των οποίων τα προϊόντα διαθέτουν στην ελληνική και κυπριακή αγορά και τους τελικούς καταναλωτές τους, μέσω δικτύου συνεργατών τους. Ενδεικτικά brands που ο όμιλος KRISTELCOM αντιπροσωπεύει είναι: Samsung, Huawei, Sony, Lenovo, Celly, Sencor, Lamart, Yenkee, Fieldman, Sage κ.α.

Στην Kristelcom Investment Limited ανήκει το 50% ακινήτου το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Παλλήνης Αττικής, το οποίο εκμισθώνει στις εταιρείες «Globalsat» και «Teleunicom».

Ο ετήσιος τζίρος του Ομίλου KRISTELCOM για τη χρήση 2018 ανήλθε σε περίπου 120 εκατ. ευρώ, και το EBITDA σε περίπου 4 εκ ευρώ, ενώ ο Όμιλος έχει μηδενική έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Όμιλος KRISTELCOM καθώς και η Kristelcom Investment Limited θα περιληφθούν στις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της Εταιρίας με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης, η παραπάνω επενδυτική κίνηση θα έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά μεγέθη (κύκλο εργασιών, κερδοφορία, ίδια κεφάλαια) του Ομίλου της «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΣ ΑΕ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v