Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αστέρας Βουλιαγμένης: Η επένδυση των 650 εκατ. και οι στόχοι

Επαναλειτουργεί με την υπογραφή της Four Seasons το ιστορικό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο στόχος να γίνει ένας ολοκληρωμένος τουριστικός πόλος πολυτελείας και πρότυπο αναφοράς στην αγορά της Μεσογείου.

Αστέρας Βουλιαγμένης: Η επένδυση των 650 εκατ. και οι στόχοι

Με αραβο-τουρκικά κεφάλαια, εφαλτήριο την 50άχρονη ιστορία του και αντλώντας υπεραξία από το «φορτίο» πολυτέλειας, design, lifestyle και prestige της φημισμένης Four Seasons που έχει αναλάβει τη διαχείρισή του, επαναλειτουργεί ως ολοκληρωμένος τουριστικός πόλος η εμβληματική «ναυαρχίδα» του ελληνικού τουρισμού, Αστέρας Βουλιαγμένης.

Η νέα εποχή του Αστέρα ξεκίνησε με νέους ιδιοκτήτες μετά την εξαγορά της εταιρείας Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος, από το επενδυτικό όχημα Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, μέσω του οποίου πέρασε στον έλεγχο της AGC Equity Partners στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, καθώς και ο τουρκικός όμιλος Dogus. Ένα επενδυτικό σχήμα το οποίο αποτελεί μήτρα σεναρίων το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την προσπάθεια αναδιάρθρωσης δανείων του Dogus Group, στο πλαίσιο της οποίας ο τουρκικός όμιλος πούλησε πρόσφατα τη συμμετοχή του στην Ιονική Ξενοδοχειακή (Χίλτον Αθήνας) στους μετόχους της ΤΕΜΕΣ (ιδιοκτήτρια του Costa Navarino) Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και Ολαγιάν.

Η επένδυση της AGC υλοποιείται σε έκταση 300.000 τ.μ. στη χερσόνησο του Αστέρα Βουλιαγμένης και το συνολικό της ύψος υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 650 εκατ. ευρώ. Ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα 444 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.

Το ιστορικό συγκρότημα επαναλειτουργεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επένδυσης, η οποία αφορούσε την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος και απορρόφησε 140 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των προγραμματισμένων έργων, το νέο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens διαθέτει συνολικά 303 πολυτελή δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόουζ. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της μονάδας, τα 130 από τα δωμάτια είναι ήδη κλεισμένα, ενώ την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να υποδεχθούν τους πρώτους τους πελάτες οι σουίτες του συγκροτήματος.

Το νέο υπερπολυτελές συγκρότημα διαθέτει πλέον τρεις προεδρικού τύπου σουίτες. Η μεγαλύτερη από αυτές καλύπτει επιφάνεια 600 τ.μ., η αμέσως μικρότερη 400 τ.μ., ενώ η μικρότερη προεδρική σουίτα εκτείνεται σε 280 τ.μ. και η κράτηση κοστίζει 15.000 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Συν ΦΠΑ…

Η δεύτερη φάση των έργων θα αφορά τα έργα πλήρους αναβάθμισης της παραλίας και τη μαρίνα, επενδύσεις οι οποίες θα απορροφήσουν επιπλέον 30 εκατ. ευρώ.

Για τα έργα στη μαρίνα, ειδικότερα, αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 η έκδοση των Π.Δ. που θα περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που θα γίνουν, προκειμένου να μπορεί να υποδέχεται mega yachts και να αποκτήσει υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των εύπορων πελατών της.

Πρότυπο αναφοράς στη Μεσόγειο

Στόχος των νέων ιδιοκτητών είναι να αποτελέσει ο Αστέρας ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό πολυτελείας και νέο πρότυπο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Στόχος ο οποίος, εφόσον επιτευχθεί, θα έχει άμεση αντανάκλαση στο σύνολο του ελληνικού τουρισμού αλλά και στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Στόχος ο οποίος εδράζεται επιπλέον στο γεγονός πως ο Αστέρας αποτελεί το μοναδικό συγκρότημα στη Μεσόγειο που φέρει την υπογραφή της κορυφαίας αλυσίδας. Η Four Seasons μετρά 150 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι η πρώτη φορά που… καταπλέει στα νερά της Μεσογείου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κρατήσεις που θα κατευθύνει προς την Ελλάδα μέσω του δικτύου πωλήσεών της, καθώς ο Αστέρας είναι το μοναδικό συγκρότημα πολυτελείας που διαχειρίζεται σε όλη τη νότια Ευρώπη, παρότι η περιοχή περιλαμβάνει κοσμοπολίτικους προορισμούς όπως της ιταλικής και γαλλικής Ριβιέρα.

Όπως επεσήμανε ο δ/νων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Στέλιος Κουτσιβίτης, ο νέος Αστέρας με την υπογραφή της Four Seasons τοποθετεί με αξιώσεις την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη διακοπών πολυτελείας. Σε μια απαιτητική αγορά όπου ανταγωνίζονται κορυφαίοι ελίτ προορισμοί, διεκδικώντας μερίδιο της εύπορης πελατείας του πλανήτη.

Ο διευθυντής του συγκροτήματος Four Seasons Astir Palace Hotel Athens Σαμ Ιωαννίδης σημείωσε πως το συγκρότημα στοχεύει να συνδυάσει τις πολυτελείς υπηρεσίες της Four Seasons με το ελληνικό φιλότιμο και αυθεντικές εμπειρίες Ελλάδας. Έτσι, στο συγκρότημα λειτουργεί, μεταξύ άλλων, η Ταβέρνα 37, με αυθεντικές γεύσεις της κλασικής ελληνικής ταβέρνας. Ένα από τα έξι διαφορετικά εστιατόρια του συγκροτήματος, στα οποία έχουν πρόσβαση όλοι όσοι θέλουν να συνδυάσουν μια έξοδο για φαγητό με τη μοναδική θέα του Αστέρα. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του συγκροτήματος, το κόστος για πλήρες γεύμα υπολογίζεται σε 30-40 ευρώ το άτομο.

Θέλοντας να φέρουν στον νέο Αστέρα κάτι από την αύρα της χρυσής εποχής του, όταν υποδεχόταν μεγιστάνες και κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής και της τέχνης, η διοίκηση του Αστέρα συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον προμηθευτή πούρων του Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ έχει προσεγγίσει και την οικογένεια των δημιουργών της πασίγνωστης παγκοσμίως σειράς ποτών Metaxa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v