Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώληση της Links of London εξετάζει η Folli Follie

Η ελληνική εταιρεία ενδέχεται να ξεκινήσει διαδικασία πώλησης της βρετανικής θυγατρικής της, σύμφωνα με την Telegraph. Το πλάνο αναδιάρθρωσης της Links of London και η συνεργασία με Deloitte.

Πώληση της Links of London εξετάζει η Folli Follie

Η Folli Follie εξετάζει το σενάριο πώλησης της θυγατρικής Links of London, στην προσπάθειά της να αποφύγει τη χρεοκοπία, αναφέρει η βρετανική Telegraph σε σημερινό της δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Links of London εξετάζει την εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας εξόδου, ώστε να μειώσει τα κόστη της. 

Στελέχη της βρετανικής θυγατρικής της Folli Follie αναφέρουν ότι η εταιρεία συνεργάζεται με την Deloitte σε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης, μετά την αύξηση των ιδίων πωλήσεων κατά 3% στο έτος μέχρι στιγμής, στην πρώτη αύξηση που εμφανίζει την πρώτη τριετία. 

Οπως αναφέρει η Telegraph, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλάνο αναδιάρθρωσης υπό τη νέα CEO Αννα Σπηλιωπούλου, το οποίο περιλαμβάνει κλείσιμο 15 καταστημάτων στις ΗΠΑ, με αποχώρηση 85 εργαζομένων και μεταφορά της έδρας ξανά στο Λονδίνο. 

Αυτά τα μέτρα έχουν μειώσει τα κόστη της κατά 5 εκατ. λίρες ενώ η Links of London έχει εμφανίσει και έκτακτη εξοικονόμηση 2 εκατ. λιρών από τη συγχώνευση των τμημάτων μάρκετινγκ και την επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων.

Η Links of London στηρίζεται ακόμη οικονομικά από τη Folli Follie, η οποία έχει εμπλακεί σε λογιστικό σκάνδαλο, λόγω της τεχνητής αύξησης των πωλήσεων της Ασίας κατά 890%, με την εταιρεία να εμφανίζει τελικώς ζημίες 45 εκατ. δολαρίων το 2017 αντί των ανακοινωμένων κερδών ύψους 316 εκατ. ευρώ. Η ελληνική εταιρεία εξετάζει στην παρούσα φάση πλάνο αναχρηματοδότησης με τους ομολογιούχους. 

Πηγές της βρετανικής εφημερίδας αναφέρουν ότι η ελληνική εταιρεία ενδέχεται να αποφασίσει τη διακοπή της στήριξης, ξεκινώντας διαδικασία πώλησης της θυγατρικής, ενώ η Links of London εξετάζει τις επιλογές της, σε συνεργασία με την Deloitte.   

Οπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, η ελληνική εταιρεία χάνει μία μία τις αντιπροσωπείες της, με τελευταία αυτή της Samsonite.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v