Folli Follie: Χάνει και την αντιπροσωπεία της Samsonite

Συνεχίζεται η μετακίνηση φιρμών για το προβληματικό γκρουπ. Στη μικτή εταιρεία του επιχειρηματία Αλ. Στράτου και των μετόχων της Attica Πολυκαταστήματα περνά η Samsonite. Η UGG στον όμιλο Φάις. Ποιος αναλαμβάνει την Converse.

Folli Follie: Χάνει και την αντιπροσωπεία της Samsonite

Μια ακόμη αντιπροσωπεία χάνει η Folli Follie, η οποία περιέρχεται στο χαρτοφυλάκιο της μικτής εταιρείας RVU Distribution, που έχουν συστήσει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Στράτος και το γκρουπ μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Πρόκειται για τη Samsonite (και τις συναφείς φίρμες που βρίσκονται κάτω από το χαρτοφυλάκιό της, όπως π.χ. η American Tourist), η οποία επισήμως αποκολλάται από το χαρτοφυλάκιο της Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φίρμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί κύκλο εργασιών της τάξης των 7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη δικαιοδοσία της εν λόγω εταιρείας έχει περάσει ήδη η φίρμα Scotch&Soda. Οι δύο συνεταίροι γνωρίζονται από παλιά, μιας και ο κ. Στράτος υπήρξε ο βασικός πυλώνας του τομέα ένδυσης της Notos Com, όπου συνυπήρχε και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μέσω των ομώνυμων πολυκαταστημάτων, πριν αποχωρήσει και δημιουργήσει την Αττικά Πολυκαταστήματα.

Στη δικαιοδοσία της Αττικά Πολυκαταστήματα έχει περάσει και κατάστημα που μίσθωνε η Folli Follie στο τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino (υπό την επωνυμία Collective). Υπό τη νέα διαχείριση αναμένεται να διατηρήσει τον πολυθεματικό χαρακτήρα του, φιλοξενώντας φίρμες που διαχειρίζεται ή με τις οποίες συνεργάζεται η Αττικά Πολυκαταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το χαρτοφυλάκιο της FF έχουν αποχωρήσει η αυστραλιανή φίρμα υποδημάτων UGG, η οποία πέρασε στον όμιλο Φάις (Καλογήρου, Puma, UnderArmour κ.λπ.), καθώς και οι φίρμες Ermenegildo Zegna, Guess Jeans, αλλά και η γαλλική φίρμα μαγιό Vilebrequin, οι οποίες αναζητούν συνεργάτες ή άλλο μοντέλο διανομής.

Παράλληλα τρέχει η σταδιακή αποδέσμευση της Nike και της Converse από τον όμιλο Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Converse έχει περάσει στο χαρτοφυλάκιο ελληνικής εταιρείας, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και τη φίρμα υποδημάτων Toms.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v