Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητά με στρατηγικό επενδυτή ο όμιλος Δημητρίου

Συζητήσεις για την προσέλκυση επενδυτή στον όμιλο έχει ξεκινήσει η διοίκηση της Γ.Ε. Δημητρίου. Η σκοπιμότητα της κίνησης και οι περυσινές οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης εταιρείας.

Συζητά με στρατηγικό επενδυτή ο όμιλος Δημητρίου

Συζητήσεις για την προσέλκυση επενδυτή στον όμιλο, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, έχει ξεκινήσει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας Γ.Ε. Δημητρίου, που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο του χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών.

Αυτό αναφέρεται στις δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις του ομίλου, χωρίς να διευκρινίζεται αν η είσοδος του επενδυτή αφορά τη μετοχική συμμετοχή στη μητρική εταιρεία (που ουσιαστικά λειτουργεί ως holding, καθώς προσφέρει μόνο υπηρεσίες υποστήριξης στις θυγατρικές της), ή σε κάποια από τις δύο βασικότερες θυγατρικές του ομίλου (η μία αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Singer και η άλλη μια ευρεία σειρά πολύ γνωστών εμπορικών σημάτων από τον χώρο των ηλεκτρικών συσκευών).

Η είσοδος του επενδυτή θα μπορούσε να διευκολύνει και τα ζητήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο όμιλος, καθώς η διοίκησή του βρίσκεται σε σειρά διαπραγματεύσεων, με στόχο τον ταμειακό προγραμματισμό σε μακροπρόθεσμη βάση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς δημόσιο, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Το 2018, ο όμιλος σημείωσε κύκλο εργασιών 27,8 εκατ. (από 33,6 εκατ. το 2017), ελαφρά αρνητικό λειτουργικό EBITDA και καθαρές ζημίες ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στις 31/12/2018 τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-25,6 εκατ.) και ο καθαρός δανεισμός είχε διαμορφωθεί στα 22 εκατ. ευρώ (σημαντικά μειωμένος σε σχέση με το 2017, καθώς πέρυσι ο εισηγμένος όμιλος κατέβαλε χρεωστικούς τόκους 2,47 εκατ. ευρώ και αποπλήρωσε δάνεια άνω των 4 εκατ. ευρώ).

O όμιλος Δημητρίου διαθέτει ισχυρά εμπορικά σήματα (μεταξύ αυτών Toyotomi, Singer, Kerosun, Izola) κατέχοντας υψηλά μερίδια στην εγχώρια αγορά κλιματιστικών, θερμαντικών συσκευών, λευκών συσκευών και ραπτομηχανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v