Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητά με στρατηγικό επενδυτή ο όμιλος Δημητρίου

Συζητήσεις για την προσέλκυση επενδυτή στον όμιλο έχει ξεκινήσει η διοίκηση της Γ.Ε. Δημητρίου. Η σκοπιμότητα της κίνησης και οι περυσινές οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης εταιρείας.

Συζητά με στρατηγικό επενδυτή ο όμιλος Δημητρίου

Συζητήσεις για την προσέλκυση επενδυτή στον όμιλο, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, έχει ξεκινήσει η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας Γ.Ε. Δημητρίου, που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο του χονδρικού εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών.

Αυτό αναφέρεται στις δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις του ομίλου, χωρίς να διευκρινίζεται αν η είσοδος του επενδυτή αφορά τη μετοχική συμμετοχή στη μητρική εταιρεία (που ουσιαστικά λειτουργεί ως holding, καθώς προσφέρει μόνο υπηρεσίες υποστήριξης στις θυγατρικές της), ή σε κάποια από τις δύο βασικότερες θυγατρικές του ομίλου (η μία αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της Singer και η άλλη μια ευρεία σειρά πολύ γνωστών εμπορικών σημάτων από τον χώρο των ηλεκτρικών συσκευών).

Η είσοδος του επενδυτή θα μπορούσε να διευκολύνει και τα ζητήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο όμιλος, καθώς η διοίκησή του βρίσκεται σε σειρά διαπραγματεύσεων, με στόχο τον ταμειακό προγραμματισμό σε μακροπρόθεσμη βάση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς δημόσιο, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Το 2018, ο όμιλος σημείωσε κύκλο εργασιών 27,8 εκατ. (από 33,6 εκατ. το 2017), ελαφρά αρνητικό λειτουργικό EBITDA και καθαρές ζημίες ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στις 31/12/2018 τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-25,6 εκατ.) και ο καθαρός δανεισμός είχε διαμορφωθεί στα 22 εκατ. ευρώ (σημαντικά μειωμένος σε σχέση με το 2017, καθώς πέρυσι ο εισηγμένος όμιλος κατέβαλε χρεωστικούς τόκους 2,47 εκατ. ευρώ και αποπλήρωσε δάνεια άνω των 4 εκατ. ευρώ).

O όμιλος Δημητρίου διαθέτει ισχυρά εμπορικά σήματα (μεταξύ αυτών Toyotomi, Singer, Kerosun, Izola) κατέχοντας υψηλά μερίδια στην εγχώρια αγορά κλιματιστικών, θερμαντικών συσκευών, λευκών συσκευών και ραπτομηχανών.

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v