Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολη η πρόταση της εθελούσιας εξόδου στην Εθνική

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι άνω των 30 και να έχουν τριετή υπηρεσία στην τράπεζα. Η βασική ρύθμιση, οι προσαυξήσεις και η ανώτατη αποζημίωση. Η επιλογή λήψης 2ετούς-4ετούς άδειας και λήξης της σύμβασης στη συνέχεια.

Ολη η πρόταση της εθελούσιας εξόδου στην Εθνική

Από την Δευτέρα 13/05/2019 μέχρι και την Παρασκευή 24/05/2019 θα έχουν περιθώριο οι εργαζόμενοι να πάρουν τις αποφάσεις τους αναφορικά με τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Μπορούν να μετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι, υπαγόμενοι και μη στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας υπό τον όρο ότι: α) έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και β) έχουν 3ετή υπηρεσία στην Τράπεζα.

Α. Προσωπικό υπαγόμενο στις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας

Β. Ειδικοί Συνεργάτες

 

Γ. Προσωπικό που ανήκει στον Κλάδο Υποστηρικτικού Προσωπικού

Το εν λόγω Προσωπικό που έχει συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του και 3ετή υπηρεσία στην Τράπεζα, θα λάβει 40 μηνιαίους μισθούς.

ΙΙ. Προσαύξηση προστατευόμενων τέκνων

Δίνεται €7.000 προσαύξηση επιπλέον της βασικής αποζημίωσης για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

III. Προσαύξηση Μονάδων που διακόπτουν τις εργασίες τους

Δίνεται προσαύξηση 20% επί της βασικής αποζημίωσης

V. Προσαύξηση ηλικίας

Δίνεται προσαύξηση επί της βασικής αποζημίωσης βάσει της ηλικίας του υπαλλήλου, ως εξής:

VΙ. Προσαύξηση για διευκόλυνση τυχόν επιθυμίας για προαιρετική συνέχιση ασφάλισης για λήψη κύριας σύνταξης γήρατος

Για τους υπαλλήλους ηλικίας 55 ετών και άνω δίνεται ποσό επιπλέον της βασικής αποζημίωσης, το οποίο υπολογίζεται ως ακολούθως: ποσοστό 20% επί του μικτού μηνιαίου μισθού πολλαπλασιαζόμενο επί 36 μήνες (3 έτη).

Το συνολικό μικτό ποσό της αποζημίωσης (βασική αποζημίωση και προσαυξήσεις), το οποίο συνιστά αποζημίωση λόγω λύσης της σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων με την Τράπεζα, δεν θα υπολείπεται των €20.000 και σε καμία περίπτωση δε θα υπερβαίνει τις €170.000.

Επιλογή 2: Λήψη 2ετούς μακροχρόνιας άδειας με αποδοχές και λύση της σύμβασης εργασίας στη λήξη της άδειας

Η Τράπεζα θα χορηγήσει στον εργαζόμενο, από 30/05/2019, διετή άδεια με πλήρεις αποδοχές, κατά τη λήξη της οποίας η σύμβασή του θα λυθεί αυτοδικαίως την 29/05/2021.

Κατά τη διάρκεια της 2ετούς άδειας, οι αναλογούσες εισφορές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιπούς φορείς ή λογαριασμούς θα καταβάλλονται κανονικά.

Επιλογή 3: Λήψη 3ετούς μακροχρόνιας άδειας με αποδοχές και λύση της σύμβασης εργασίας στη λήξη της άδειας

Η Τράπεζα θα χορηγήσει στον εργαζόμενο, από 30/05/2019, τριετή άδεια κατά τη λήξη της οποίας η σύμβασή του θα λυθεί αυτοδικαίως την 29/05/2022.

Για 1 χρόνο θα καταβάλλονται μηνιαίως πλήρεις αποδοχές και για 2 χρόνια θα καταβάλλεται μηνιαίως το ήμισυ των αποδοχών. Ο εργαζόμενος δύναται να επιλέξει αν επιθυμεί πρώτα την καταβολή του πλήρους μισθού για ένα χρόνο και έπειτα την καταβολή του μισού μισθού για δύο χρόνια (επιλογή 3Α) ή το αντίστροφο (επιλογή 3Β).

Κατά τη διάρκεια της 3ετούς άδειας θα καταβάλλονται οι αναλογούσες, βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων αποδοχών, εισφορές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιπούς φορείς ή λογαριασμούς.

Επιλογή 4: Λήψη 4ετούς μακροχρόνιας άδειας με αποδοχές και λύση της σύμβασης εργασίας στη λήξη της άδειας

Η Τράπεζα θα χορηγήσει στον εργαζόμενο, από 30/05/2019, τετραετή άδεια κατά τη λήξη της οποίας η σύμβασή του θα λυθεί αυτοδικαίως την 29/05/2023.

Για το χρονικό διάστημα της μακροχρόνιας άδειας θα καταβάλλεται μηνιαίως το ήμισυ των αποδοχών. Κατά τη διάρκεια της 4ετούς άδειας θα καταβάλλονται οι αναλογούσες, βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων αποδοχών, εισφορές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και λοιπούς φορείς ή λογαριασμούς.

Άλλες παροχές

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Για όσους εκ των συμμετεχόντων εργαζόμενων δεν θα συνταξιοδοτηθούν, η Τράπεζα θα καλύψει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή) των ιδίων καθώς και των έμμεσα ασφαλισμένων/προστατευόμενων από εκείνους μελών της οικογένειάς τους, ανάλογα με την επιλογή τους, ως ακολούθως:

Άμεση αποχώρηση

i. Για όσους είναι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ, θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής μεταξύ:

* συνέχισης της ασφάλισής τους και καταβολής από την Τράπεζα των αναλογουσών εισφορών στο ΤΥΠΕΤ, για τους ίδιους και για τα, κατά το χρόνο αποχώρησης, έμμεσα ασφαλισμένα μέλη της οικογένειάς τους και για όσο χρόνο αυτά πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, μέχρι τη συνταξιοδότηση και σε κάθε περίπτωση κατ’ ανώτατο όριο μέχρι πέντε (5) έτη ή

* παροχής ασφαλιστικής κάλυψης μέσω ασφαλιστικής εταιρείας επιλογής της Τράπεζας, για τους ίδιους και για τα, κατά το χρόνο αποχώρησης, προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους (σύζυγο και τέκνα) κατ’ ανώτατο όριο μέχρι δεκαπέντε (15) έτη και μέχρι την ηλικία των 70 ετών.

ii. Για όσους δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΤΥΠΕΤ, παροχή ασφαλιστικής κάλυψης μέσω ασφαλιστικής εταιρείας επιλογής της Τράπεζας, για τους ίδιους και για τα, κατά το χρόνο αποχώρησης, προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους (σύζυγο και τέκνα) κατ’ ανώτατο όριο μέχρι δεκαπέντε (15) έτη και μέχρι την ηλικία των 70 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v