Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδο επιδόσεων «βλέπει» η Autohellas

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ Ευτύχιος Βασιλάκης στα πλαίσια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετοχών. Οι αποφάσεις για split, διανομή μερίσματος και απόσχιση κλάδου – Δεν αναμένεται φέτος άλλες εξαγορές.

Άνοδο επιδόσεων «βλέπει» η Autohellas

Οριακή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού, εστιασμένη κυρίως στην Αττική πιθανολόγησε για φέτος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Autohellas κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, στα πλαίσια της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης εταιρείας.

Ο κ. Βασιλάκης μετά την εκτίναξη (λειτουργική άνοδος και εξαγορές) του περυσινού κύκλου εργασιών εκτίμησε για φέτος μια αρκετά περιορισμένη αύξηση στους τρεις τομείς δραστηριοποίησης του Ομίλου (εμπορία αυτοκινήτων, ενοικιάσεις οχημάτων στην Ελλάδα, ενοικιάσεις στο εξωτερικό), ενώ δήλωσε πως δεν σχεδιάζεται άλλη εξαγορά, πέραν από την ήδη ληφθείσα απόφαση για απόκτηση του υπόλοιπου 50% των μετοχών της ΕΛΤΡΕΚΚΑ (έναντι μηδενικού τιμήματος από την ΕΛΤΡΑΚ).

Ο πρόεδρος της Autohellas θεώρησε πολύ σημαντική υπόθεση την περυσινή τιτλοποίηση της εισηγμένης, ενώ για επόμενες σχετικές κινήσεις δήλωσε πως η διοίκηση δεν σκέφτεται τόσο την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου (όπως πχ έπραξε η Αεροπορία Αιγαίου) αλλά την τιτλοποίηση στοιχείων του ενεργητικού.

Επίσης, στη γενική συνέλευση ψηφίστηκαν μεταξύ άλλων:

α) το split της μετοχής, με τετραπλασιασμό των σημερινών μετοχών.

β) Η διανομή μερίσματος 1,5 ευρώ ανά μετοχή (1,1 ευρώ πέρυσι) και

γ) Η απόσχιση του κλάδου εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων και ανταλλακτικών SEAT με σύσταση νέας εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v