Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεκτείνεται το δίκτυο των καταστημάτων της SPAR Hellas

Τα 107 θα φθάσουν τα καταστήματα των ανεξάρτητων λιανεμπόρων που θα έχουν το σήμα ή θα συνεργάζονται με την εταιρεία έως το τέλος του έτους. Εγκαίνια καταστήματος στο Αιγάλεω. Πώς στοχεύει να αναπτυχθεί. Η δεξαμενή των συνεργατών.

Επεκτείνεται το δίκτυο των καταστημάτων της SPAR Hellas

Το 24ο κατάστημα που υπάγεται «πλήρως» στην ομπρέλα της εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο 18 Μαΐου στο Αιγάλεω η Spar Hellas, η οποία ως μέλος της SPAR International, του μεγαλύτερου συνεταιριστικού δικτύου λιανικών πωλήσεων τροφίμων σε όλο τον κόσμο, πραγματοποίησε την επανεμφάνισή της στην Ελλάδα, πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της εταιρείας, έως το τέλος του 2020 στο δίκτυο της εταιρείας θα βρίσκονται περισσότερα από 200 καταστήματα ανεξάρτητων λιανεμπόρων, τα οποία είτε θα φέρουν το σήμα της SPAR είτε θα βρίσκονται σε φάση σταδιακής ενσωμάτωσης (στο δίκτυο).

Αυτή τη στιγμή, η SPAR Hellas δραστηριοποιείται ήδη σε Αττική, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, καθώς και σε Μύκονο, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Νάξο, Σκιάθο, Θάσο, Κεφαλλονιά, ενώ στον σχεδιασμό της εταιρείας για τον επόμενο μήνα περιλαμβάνεται η λειτουργία 6 ακόμα SPAR, φτάνοντας στον συνολικό αριθμό των 30 SPAR καταστημάτων πλήρους μετατροπής, έχοντας παράλληλα 47 καταστήματα σε ενδιάμεση φάση (διαδικασία μετατροπής).

Διευκρινίζεται ότι «πλήρους μετατροπής» αποκαλούνται τα καταστήματα που ήδη έχουν ανεβάσει την ταμπέλα SPAR, ενώ στην «ενδιάμεση φάση» είναι όσα έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας, προμηθεύονται προϊόντα από τη SPAR και απομένει η τοποθέτηση της ταμπέλας SPAR. Η περίοδος της «ενδιάμεσης φάσης» διαρκεί από 6 έως και 12 μήνες, αναφέρουν στελέχη της εταιρείας.

Συνολικά το δίκτυο της SPAR στην Ελλάδα σήμερα, μετά από 12 μήνες λειτουργίας, αριθμεί 77 καταστήματα συνολικά (πλήρους μετατροπής και σε ενδιάμεση φάση), με το πλάνο της εταιρείας για το 2019 να στοχεύει σε 107 καταστήματα, 47 πλήρους μετατροπής σε SPAR και 60 ακόμα σε ενδιάμεση φάση.

Παρά το γεγονός ότι η SPAR Hellas έχει επιλέξει να εντάσσει στο δίκτυό της καταστήματα υφιστάμενων λιανεμπόρων, στο επόμενο διάστημα προτίθεται να δημιουργήσει και ορισμένα ιδιόκτητα σημεία, τα οποία θα λειτουργούν ως «πιλότοι» για τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Το πρώτο ιδιόκτητο κατάστημα θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες στην Αθήνα και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές.

Η δεξαμενή

Κομβικό ρόλο για την παρουσία της SPAR στην Ελλάδα είναι η συνεργασία της με τον όμιλο αγορών ΑΣΤΕΡΑ, ο πρόεδρος του οποίου, Γιώργος Παπαντώνης, είναι μέτοχος της SPAR Hellas. Αρκετοί ήδη είναι οι λιανέμποροι που συνεργάζονται με τον ΑΣΤΕΡΑ, που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της SPAR.

Πάντως για τη SPAR Hellas, οι προοπτικές διεύρυνσης είναι πλέον ακόμη περισσότερες, λόγω και της πρόσφατης συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δύο εκ των μεγαλύτερων ομίλων αγορών του ελληνικού λιανεμπορίου τροφίμων, του ΑΣΤΕΡΑ και του ΑΣΠΙΔΑ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συνεργασία αυτή αποτελεί μια αξιοσημείωτη «δεξαμενή» νέων καταστημάτων SPAR, καθώς δημιουργεί έναν όμιλο αποτελούμενο από 650 καταστήματα (280 «Αστέρα», 110 «Ασπίδα», 60 «Προμηθέας», 200 «MESIS»), συνολικού κύκλου εργασιών που ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τα 750 εκατ. ευρώ.

Η SPAR στοχεύει σε καταστήματα που θα συνδυάζουν τα δυνατά σημεία και την εμβέλεια του παγκόσμιου εμπορικού σήματός της, σε συνδυασμό με την εμπειρία των ανεξάρτητων τοπικών λιανεμπόρων της κάθε περιοχής, πάντα κάτω από τους πυλώνες της φρεσκάδας για τα καταστήματα, των τιμών, της ποικιλίας και της εξυπηρέτησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v