Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Ξεκινά η επένδυση 310 εκατ. στα διυλιστήρια Κορίνθου

Το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης ενέκρινε τη μεγάλη επένδυση στα διυλιστήρια των Αγίων Θεοδώρων. Εντός του έτους ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης. Το 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση. Τι ειπώθηκε στο conference call.

Motor Oil: Ξεκινά η επένδυση 310 εκατ. στα διυλιστήρια Κορίνθου

Την έναρξη του επενδυτικού προγράμματος ύψους 310 εκ. ευρώ στα διυλιστήρια της Κορίνθου εντός του 2019 ανακοίνωσε πριν από λίγο η διοίκηση του ομίλου της Motor Oil στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Με την επένδυση αυτή, όπως είπε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης το διυλιστήριο θα είναι σε θέση να βελτιώσει την παραγωγή των προϊόντων βενζίνης με υψηλότερα οκτάνια.

Τη σχετική έγκριση έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα εντός του 2019 και ήδη ο εργολάβος που έχει επιλεγεί (Technip) εξετάζει τις τελικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επένδυση θα είναι έτοιμη το 2021 και αναμένεται να προσθέσει από 90 έως 100 εκ. ευρώ στα EBITDA.

Το κυριότερο αποτέλεσμα της νέας επένδυσης είναι ότι δεν θα ανέβει η συνολική δυναμικότητα παραγωγής του διυλιστηρίου στην Κόρινθο αφού η νέα παραγωγή θα προκύψει από την αναβάθμιση μονάδων που σήμερα παράγουν προϊόντα με χαμηλότερο περιθώριο (κυρίως νάφθα). Μετά την αναβάθμιση οι μονάδες αυτές θα παράγουν σε ποσοστό 90% βενζίνη υψηλών οκτανίων και κηροζίνη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αεροπορικών καυσίμων.

Ο κ. Τζαννετάκης απέφυγε να μιλήσει για τη χρηματοδότηση, αρκούμενος στο να κάνει γνωστό πως το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών θα διατεθεί το 2020 και το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v