Τεχνική Ολυμπιακή: Αποκλειστικές συζητήσεις με Fortress για δάνειο στην Πόρτο Καρράς

Απομακρύνεται κι άλλο το ενδεχόμενο πώλησης του Πόρτο Καρράς σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Το δάνειο των περίπου 40 εκατ. ευρώ και πώς θα χρησιμοποιηθεί για αποπληρωμή υποχρεώσεων και κεφάλαιο κίνησης.

Τεχνική Ολυμπιακή: Αποκλειστικές συζητήσεις με Fortress για δάνειο στην Πόρτο Καρράς

Σε περίοδο αποκλειστικών συζητήσεων έχει εισέλθει η Τεχνική Ολυμπιακή με το  private equity fund Fortress, προκειμένου να λάβει μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ και να μεταθέσει έτσι το εγχείρημα πώλησης της Πόρτο Καρράς.

Οι δύο πλευρές συζητούν την έκδοση ομολογιακού δανείου από την Πόρτο Καρράς, που θα καλυφθεί από τη Fortress με διάρκεια 18 ή 24 μηνών. Με τα 40 εκατ. ευρώ, θα εξοφληθεί δάνειο της Alpha Bank, καθώς και υποχρεώσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος προς Ταμεία και Εφορία.

Τέλος, θα περισσέψει ένα ποσό που θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης για τη χρηματοδότηση ενεργειών ωρίμανσης του project ανέγερσης 526 πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών.

Στόχος να βγάλει εκ νέου προς πώληση την ξενοδοχειακή μονάδα σε ένα-δύο χρόνια. To fund θα γράψει πρώτη προσημείωση επί του Πόρτο Καρράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v