Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrum: Πληρώνει άμεσα στην Πειραιώς 296 εκατ. ευρώ

Τι είπαν ο Χρ. Μεγάλου στους αναλυτές για τις προμήθειες του deal με την Intrum, τον ανταγωνισμό στην τιμολόγηση των επιχειρηματικών δανείων και τον βασικό στόχο της Ατζέντας 2023.

Intrum: Πληρώνει άμεσα στην Πειραιώς 296 εκατ. ευρώ

Η σουηδική εταιρεία Intrum θα καταβάλλει άμεσα στην τράπεζα Πειραιώς 296 εκατ. ευρώ – από το σύνολο των 328 εκατ. ευρώ για το 80% της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων – και τα υπόλοιπα 32 εκατ. ευρώ θα τα πληρώσει στην τράπεζα μετά το 2022.

Όπως φάνηκε από την τηλεδιάσκεψη της Τράπεζας Πειραιώς με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου υπάρχει ικανοποίησή για το deal με την Intrum. Η διοίκηση της τράπεζας υπογράμμισε ότι εκτός από την fix προμήθεια που θα πληρώσει η Πειραιώς στην Intrum, η δομή της συμφωνίας προβλέπει και success fee (προμήθειας υπεραπόδοσης), η οποία θα συνδέεται με την διατήρηση σε ικανοποιητικό επίπεδο του cost of risk αλλά και με την καθαρή μείωση της NPEs. Στόχος των δύο πλευρών είναι έως το τέλος του 2021 να πραγματοποιηθεί μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων NPEs κατά 15 δισ. ευρώ.

Τα δάνεια

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου τόνισε ότι στο μέτωπο της τιμολόγησης των δανείων υπάρχει «ανταγωνισμός όσον αφορά τα δάνεια προς τις μεγάλες επιχειρήσεις ωστόσο δεν αναμένεται να ενταθεί το 2019».

Το Tier II

Η διοίκηση της τράπεζας επανέλαβε ότι οι συνθήκες στην αγορά ομολόγων έχουν βελτιωθεί αισθητά και αυτό σε συνδυασμό με το deal με της Intrum αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις που διαφαίνεται να δρομολογούνται μετά τις εθνικές εκλογές δημιουργούν θετικό περιβάλλουν και ενισχύουν την πρόσβαση στις αγορές.

Η Ατζέντα 2023

Βασικός πυλώνας της Ατζέντας 2020-2023 είναι σύμφωνα με τα στελέχη της διοίκησης η αύξηση της κερδοφορίας της τράπεζας, η οποία θα προέλθει:

- Την ενίσχυση των εσόδων από την εκταμίευση νέων δανείων,

- την αύξηση των εσόδων (προμήθειες) από τα ασφαλιστικά προϊόντα, 

- Την αύξηση του μεριδίου αγοράς σε μια σειρά από εργασίες.

Να σημειωθεί τέλος ότι η διοίκηση της τράπεζας θα ξεκινήσει σειρά Roadshow τις επόμενες ημέρες σε Λονδίνο, Κεντρική Ευρώπη και Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v