Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Μεγάλο discount βλέπει η Eurobank Equities

Η «δίκαιη αξία» της εισηγμένης με βάση τους πολλαπλασιαστές του κλάδου και την παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών εκτιμάται από τη χρηματιστηριακή στα 67-68 εκατ. ευρώ ή στα 5,9-6 ευρώ.

Profile: Μεγάλο discount βλέπει η Eurobank Equities

Στα 5,9 - 6 ευρώ εκτιμά τη "δίκαιη τιμή" για τη μετοχή της Profile η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία επισημαίνει τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της εισηγμένης. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η εταιρία εμφάνισε μέση ετήσια άνοδο σε τζίρο και EBITDA της τάξεως του 13-14% την περίοδο 2016-2018. Η Eurobank εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω οργανική ανάπτυξη για την εταιρία, ενώ εκτιμά ότι θα διατηρήσει και τα υγιή περιθώρια κερδοφορίας της. 

Σημειώνει ότι η Profile διαπραγματεύεται με "βαθύ" discount έναντι των ανταγωνιστών της. Δεδομένων των θετικών προοπτικών της εταιρίας, πιστεύουμε ότι η αγορά θα προσέξει τελικά τη διατηρησιμότητα των EBITDA και της παραγωγής ταμειακών ροών, που αποτελούν εχέγγυα σύγκλισης της μετοχής προς το μέσο όρο του κλάδου, αναφέρει. 

Η «δίκαιη αξία» με βάση τους πολλαπλασιαστές του κλάδου και την παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών εκτιμάται από τη χρηματιστηριακή στα 67-68 εκατ. ευρώ ή στα 5,9-6 ευρώ. Σημειώνεται ότι η τιμή του τίτλου στο ταμπλό διαμορφώνεται στα 3,16 ευρώ (κλείσιμο 5/6/2019). Εν τω μεταξύ, πιθανές κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων θα οδηγήσουν σε περισσότερη αξία, προσθέτοντας ως και 1,80 ευρώ ανά μετοχή, σημειώνει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v