Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Θετική η απόφαση του Εφετείου για το ακίνητο στα Τουρκοβούνια

Εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώνεται η Κέκροψ στην πολυετή διαμάχη με το ελληνικό δημόσιο για έκταση περίπου 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια. Ετσι εξηγήθηκε και το χθεσινό ράλι στη μετοχή.

Κέκροψ: Θετική η απόφαση του Εφετείου για το ακίνητο στα Τουρκοβούνια

Η διοίκηση της Κέκροψ "σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεών της αναφορικά με τη διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση γνωστοποιεί ότι, το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (Τμήμα Β΄) μετά την με αριθμό 589/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου, εξέδωσε την με αριθμό 3039/2019 απόφαση με την οποία δέχθηκε κατ΄ ουσίαν την έφεση και απέρριψε την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου ενώ δέχθηκε και τις πρόσθετες υπέρ της Εταιρείας παρεμβάσεις".

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από δεκαετίες δικαστικής διαμάχης, στα τέλη του 2018 η υπόθεση είχε συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση, σύμφωνα με τις δεσμευτικές για το Εφετείο κρίσεις της υπ’ αριθ. 589/2018 απόφασης του Αρείου Πάγου. Ο Αρειος Πάγος είχε κάνει δεκτή, με την υπ’ αριθ. 589/2018 απόφασή του, την ασκηθείσα από την Κέκροψ Αίτηση Αναίρεσης της υπ’ αριθ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Αρειος Πάγος είχε αναιρέσει την εις βάρος της Κέκροψ εφετειακή απόφαση, γιατί, «κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ, είχε απορρίψει ως μη νόμιμη την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η Κέκροψ επικαλείτο ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί τουλάχιστον 70 χρόνια ρητά αναγνώριζε την κυριότητά της με σειρά επιδηλωτικών πράξεων». Ετσι, η υπόθεση εισήχθη εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση και η επικείμενη απόφαση είναι αυτή που «φουσκώνει» τη μετοχή καθώς προεξοφλείται πως θα είναι θετική. Το θέμα είναι, βέβαια, ποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται ώστε – έπειτα από δεκαετίες – να αξιοποιήσει η Κέκροψ τη συγκεκριμένη έκταση στα Τουρκοβούνια.

Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελέγχει το 37,22% της Κέκροψ, αλλά η διοίκηση της τελευταίας ασκείται από τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο, τον όμιλο Ιντρακόμ ο οποίος κατέχει το 34,315% των μετοχών, ενώ το 6,69% ελέγχεται από την Alpha Bank.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v