Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποιητικές «βολές» τραπεζών σε Creta Farms

Εντείνουν την πίεση στην εισηγμένη οι εγχώριες τράπεζες, ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 26ης Ιουνίου. Ενέχυρο μετοχές, σήματα και ευρεσιτεχνίες ζητούν από τους αδελφούς Δομαζάκη. Δεν έχουν καταγγελθεί τα δάνεια. 

Προειδοποιητικές «βολές» τραπεζών σε Creta Farms

Επιστολές προς τους βασικούς μετόχους της Creta Farms, με τις οποίες ζητούν την ενεχυρίαση μετοχών, σημάτων και ευρεσιτεχνιών της εισηγμένης και των θυγατρικών της, έχουν αποστείλει οι πιστώτριες τράπεζες, επεμβαίνοντας πλέον ενεργά στη σοβούσα κρίση.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες εν δυνάμει ελέγχουν το 19% των μετοχών της εισηγμένης ως εξασφάλιση των δανείων που έχουν χορηγήσει, τα οποία αθροιστικά αγγίζουν τα 109,5 εκατ. ευρώ. Η ενεργοποίηση των τραπεζών προς μια τέτοια κατεύθυνση απαιτεί προηγουμένως την καταγγελία δανείων, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν υφίσταται. Η εταιρεία έχει ενημερώσει πως εξυπηρετεί τα δάνειά της, ενώ το euro2day.gr έχει επιβεβαιώσει πως αν και κάποια covenants της τελευταίας συμφωνίας αναδιάρθρωσης είχαν εκπέσει, εντούτοις η εταιρεία είχε εξασφαλίσει waiver.

Από την πλευρά τους οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farm εντείνουν την πίεση έως ότου κατατεθεί το πόρισμα ειδικού ελέγχου της PwC και αναδειχθεί από την επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση της 26ης Ιουνίου η νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρείας.  

Πέραν των προειδοποιητικών επιστολών -στις οποίες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχουν λάβει απαντήσεις από καμιά πλευρά-, η ενέργεια στην οποία προέβησαν ήταν η αύξηση της έκπτωσης στο ποσό που προεξοφλείται κατά την εκχώρηση εμπορικών απαιτήσεων (factoring) από την Creta Farms, κίνηση που αυξάνει την πίεση στο ισχνό έτσι κι αλλιώς κεφάλαιο κίνησης της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v