Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναλλαγές με θυγατρικές ενέκρινε το ΔΣ της Newsphone

H απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ελήφθη με βάση εκθέσεις ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας η οποία αξιολόγησε το δίκαιο και το εύλογο των ως άνω συναλλαγών για την Εταιρεία και τους μετόχους της.

Συναλλαγές με θυγατρικές ενέκρινε το ΔΣ της Newsphone

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Newsphone Hellas  ανακοινώνει ότι στη συνεδρίαση της 14.06.2019 το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

(α)να παράσχει τη συναίνεση του για την αγορά από την 100% θυγατρική εταιρεία «ΕΡΓΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «Θυγατρική»), των μετοχών της Θυγατρικής, εκδόσεως της Ναυτικής Εταιρείας ΛΕΒΑΝΤΕ ΦΕΡΡΙΣ V (εφεξής «Ν.Ε. 1»),

(β) να εγκρίνει την αποεπένδυση από το κεφάλαιο της Ν.Ε. 1, διαδικασία που εμπεριέχει συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη κατά τα οριζόμενα στο ΔΛΠ 24 δεδομένου ότι μέτοχοι της Ν.Ε. 1θα είναι οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρίας και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου αυτής κκ. Γεώργιος Θεοδόσης - Μαλιούρης και Ευστράτιος Απέργης και συγκεκριμένα αποφάσισε να παράσχει την ειδική άδεια που απαιτείται κατά το άρθρο 100 του Νόμου 4548/2018 για:

(1) Την παραίτηση της Εταιρίας από το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ποσού 25.000 Ευρώ που θα λάβει χώρα στη Ν.Ε. 1, υπέρ των κκ Γεωργίου Θεοδόση - Μαλιούρη και Ευστράτιο Απέργη και την υπερψήφιση από την Εταιρία της ανωτέρω αύξησης. Συγκεκριμένα η αύξηση θα καληφθεί κατά 20.000 Ευρώ από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Εταιρείας κ. Γεώργιο Θεοδόση - Μαλιούρη και κατά 5.000 Ευρώ από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευστράτιο Απέργη

(2) Την υπερψήφιση από την Εταιρία επιλεκτικής μείωσης μετοχικού κεφαλαίου της Ν.Ε. 1 κατά ποσό 2.525.000 € με την ακύρωση των 25.250 μετοχών που κατέχει η Εταιρία και την επιστροφή ποσού 2.525.000€ στην Εταιρία δεδομένου ότι το αντάλλαγμα που θα λάβει η Εταιρία για τη συμμετοχή της στη Ν.Ε. 1 είναι εύλογο και δίκαιο.

(γ) να παράσχει την ειδική άδεια που απαιτείται κατ' άρθρο 100 του Νόμου 4548/2018 για τη σύναψη από την Εταιρεία σύμβασης δανείου με τη Ναυτική Εταιρεία ΛΕΒΑΝΤΕ ΦΕΡΡΙΣ ΙΙΙ (εφεξής «Ν.Ε. 2»), που αποτελούν συνδεδεμένα μέρη κατά τα οριζόμενα στο ΔΛΠ 24 δεδομένου ότι οι μέτοχοι της Ν.Ε. 2 είναι οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρίας και μέλη Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, οι κκ. Γεώργιος Θεοδόσης - Μαλιούρης και Ευστράτιος Απέργης.

Συγκεκριμένα, η Εταιρία θα προβεί στον δανεισμό 2.500.000 ευρώ στην Ν.Ε.2. Το δανειζόμενο κεφάλαιο θα είναι έντοκο με επιτόκιο 7,25 %, θα χρησιμοποιηθεί από τη Ν.Ε. 2 για την αγορά πλοίου και θα αποπληρωθεί ως προς το κεφάλαιο με έξι ετήσιες χρεολυτικές δόσεις, αρχής γενομένης την 31/08/2020 και ως προς τους τόκους σε τριμηνιαία βάση αρχής γενομένης την 30/09/2019. Η Εταιρία θα δύναται για εξασφάλισή της να εγγράψει Α' Ναυτική Υποθήκη επί του πλοίου που πρόκειται να αγοραστεί από την Ν.Ε. 2 μέχρι το ποσό των 3.000.000 € πλέον τόκων και εξόδων, ενώ την τήρηση των όρων της σύμβασης θα εγγυηθεί προσωπικά ο κος Γεώργιος Θεοδόσης - Μαλιούρης του Αναστασίου.

Σημειώνεται ότι για τις ανωτέρω συναλλαγές, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ελήφθη με βάση εκθέσεις ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας η οποία αξιολόγησε το δίκαιο και το εύλογο των ως άνω συναλλαγών για την Εταιρεία και τους μετόχους της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v