Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κόντρα» Ολυμπιακού - ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Για προτάσεις από πλευράς ΕΡΤ προς ορισμένες ΠΑΕ για τη μετάδοση των αγώνων τους κάνει λόγο ο Ολυμπιακός επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα. Διαψεύδει η ΕΡΤ και καλεί και τον Ολυμπιακό να υποβάλει πρόταση συνεργασίας.

«Κόντρα» Ολυμπιακού - ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΡΤ επιστολή που έλαβαν ο διευθύνων σύμβουλός της Γιάννης Δρόσος και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις μεταδόσεις αγώνων ομάδων της Super League.

Στην επιστολή της ομάδας που υπογράφει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Αγραφιώτης γίνεται επίκληση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία η ΕΡΤ «εκδηλώνει την πρόθεσή της να αποκτήσει δικαιώματα ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών του ελληνικού ποδοσφαίρου με εμπορικούς πλέον όρους και όχι για λόγους που υπαγορεύονται από ‘εξαιρετικές’ συνθήκες, αγνοώντας πλήρως τους κανόνες της αγοράς και μάλιστα με όρους απολύτως αδιαφανείς. Ενδείκτης των όρων αδιαφάνειας με τους οποίους κινείται η εν λόγω διαδικασία είναι το γεγονός ότι ενώ η ΕΡΤ ΑΕ εκδηλώνει μια τέτοια πρόθεση δεν έχει καν συζη΄τησει με έτερες ομάδες, μεταξύ των οποίων ούτε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ως η πλέον λαοφιλής διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπορική αξία και δυναμκή στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που εκδηλωνόταν τέτοιο ενδιαφέρον προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα αρνούμασταν να συνδιαλλαγούμε με όρους οι οποίοι δεν θα ήταν εκ προοιμίου γνωστοί και διαφανείς στο σύνολο των λοιπών ΠΑΕ της Super League».

Στην απάντησή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος διαψεύδει ότι υποβλήθηκαν από την πλευρά της εταιρείας προτάσεις προς τις ΠΑΕ και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ΕΡΤ πράγματι συζητά, με όχι μόνον μία αλλά με περισσότερες ΠΑΕ το ενδεχόμενο να αποκτήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, όπως και με ΠΑΕ των οποίων τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε κατά την περσινή, αλλά ενδέχεται να μην αναλάβει κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε όλες ανεξαιρέτως τις παραπάνω περιπτώσεις την πρωτοβουλία έλαβαν οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ… Δεν υποβάλαμε καμία πρόταση σε κανέναν… Θα το θεωρούσαμε δε ιδιαίτερα ενδιαφέρον από άποψη τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και ιδιαίτερα τιμητικό δεδομένου ότι θα προέρχεται από τον δικό σας μεγάλο σύλλογο, να υποβάλατε και σεις, όπως και άλλοι, τους όρους (οικονομικούς και πραγμαιτκούς) μιας τηλεοπτικής συνεργασίας του Ολυμπιακού με την ΕΡΤ, και, εφόσον μας το ζητήσετε, ευχαρίστως να συζητήσουμε την πρότασή σας, όπως αντιστοίχως το πράττουμε και με άλλους συλλόγους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v