Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Ενα βήμα πιο κοντά το δάνειο των 45 εκατ. από Fortress

Το Δ.Σ. της εισηγμένης αποφάσισε τη χορήγηση άδειας για την παροχή ενεχύρου και εγγύησης υπέρ της θυγατρικής της Πόρτο Καράς για την εξασφάλιση απαιτήσεων κατά της τελευταίας από την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Τεχνική Ολυμπιακή: Ενα βήμα πιο κοντά το δάνειο των 45 εκατ. από Fortress

Ένα ακόμα βήμα προς τη συμφωνία για λήψη δανείου από τη Fortress για το Πόρτο Καρράς έγινε από την Τεχνική Ολυμπιακή.

Όπως γνωστοποίησε στο χρηματιστήριο, το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης «στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε τη χορήγηση άδειας κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 100 Ν. 4548/2018 για την παροχή ασφάλειας (ενεχύρου) και εγγύησης υπέρ της θυγατρικής της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. για την εξασφάλιση απαιτήσεων κατά της τελευταίας από την έκδοση ομολογιακού δανείου, το οποίο θα καλυφθεί από διεθνή θεσμικό επενδυτή με ιδιωτική τοποθέτηση, ύψους έως 45 εκατ. ευρώ και διάρκειας έως 30 μηνών».

Όπως σημειώνεται «επίσης, εγγύηση υπέρ της θυγατρικής της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., για την εξασφάλιση απαιτήσεων κατά της τελευταίας από την έκδοση του προαναφερόμενου ομολογιακού δανείου, θα παρασχεθεί και από τις συνδεδεμένες με την ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. εταιρείες ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε., ΓΚΟΛΦ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. και ΒΙΛΑ ΓΑΛΗΝΗ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ Α.Ε.».

«Σημειώνεται ότι για τις ανωτέρω συναλλαγές η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ελήφθη με βάση έκθεση ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας, η οποία αξιολόγησε το δίκαιο και το εύλογο των συναλλαγών για την Εταιρεία και τους μετόχους της. Είναι, επίσης, αυτονόητο ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό συνήθεις όρους και δη την επιτυχή περάτωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου καθώς και την οριστικοποίηση των σχετικών συμβατικών κειμένων. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v