Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Conference Call τραπεζών-ΔΕΗ για τα δάνεια

Ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα της επιχείρησης περιμένουν οι τράπεζες, που χθες επικοινώνησαν με την Επιχείρηση. Στις 28 Ιουνίου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Conference Call τραπεζών-ΔΕΗ για τα δάνεια

Ενημέρωση από τη ΔΕΗ αναμένουν οι τράπεζες, προκειμένου να έχουν πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τις άμεσες ανάγκες ρευστότητας της επιχείρησης όσο και για την πορεία της οικονομικής της κατάστασης.
Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πραγματοποίησαν χθες conference call μεταξύ τους και εν συνεχεία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες της Επιχείρησης, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις.

Τα στελέχη της ΔΕH δεσμεύθηκαν ότι θα τους παράσχουν πλήρη ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως δεν εστάλη επιστολή από τις τράπεζες προς τη ΔΕH (σ.σ. και η επιχείρηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει σχετικές πληροφορίες).

Oροι σύμβασης

Η οικονομική κατάσταση της ΔΕH θα κρίνει κατά πόσο μπορεί να «σπάσει» ένας από τους χρηματοοικονομικούς δείκτες της δανειακής σύμβασης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύμβαση υπάρχουν τρεις χρηματοοικονομικοί δείκτες (σ.σ. κάτι που συμβαίνει στην πλειονότητα των κοινοπρακτικών επιχειρηματικών δανείων) όπως: EBITDA/έξοδα εξυπηρέτησης δανεισμού, καθαρό χρέος προς EBITDA και EBITDA/κεφάλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι ζημιογόνα κατά 245 εκατ. ευρώ, ενώ αρνητικά κινήθηκε και το δεύτερο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα για το α' τρίμηνο θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουνίου.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διέψευσε ότι «αναζητεί επειγόντως €300 εκατ. ή ότι κινδυνεύει η ασφάλεια εφοδιασμού των νησιών ή γενικότερα». Υποστήριξε ότι «η επιχείρηση είναι εύρωστη, υλοποιεί πρόγραμμα επενδύσεων €790 εκατ. το 2019, και μετασχηματίζεται γοργά και σχεδιασμένα για τη βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης και την ανταγωνιστικότητά της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v