Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλίμα αισιοδοξίας στη Βογιατζόγλου Systems

Τι επισήμανε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης. «Δεν μειώνω το ποσοστό μου στα τρέχοντα επίπεδα τιμών» δήλωσε ο βασικός μέτοχος της εταιρείας. Διανομή μερίσματος 0,103 ευρώ ανά μετοχή.

Κλίμα αισιοδοξίας στη Βογιατζόγλου Systems

«Φέτος, τηρουμένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, πάμε καλά και εκτιμούμε ότι στο σύνολο του έτους θα κινηθούμε τουλάχιστον στα περυσινά επίπεδα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Βογιατζόγλου Systems Νίκος Βογιατζόγλου, στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ο κ. Βογιατζόγλου αναφέρθηκε στην αξιοπιστία που διαθέτει η εταιρεία του στην αγορά, σημειώνοντας πως οι εγχώριες επιδόσεις της θα μπορούσαν να ωφεληθούν σημαντικά στο μέλλον, στο βαθμό που βελτιωθεί το κλίμα στην οικονομία.

Πέραν αυτού, η διοίκηση της εταιρείας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, αναφέρθηκε:

Στην ανοδική πορεία των δραστηριοτήτων της στη Ρουμανία, όπου η τοπική θυγατρική: α) θα μετακομίσει σε νέες, μεγαλύτερες εγκαταστάσεις τον προσεχή Αύγουστο, με στόχο την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς και την περαιτέρω άνοδο επιδόσεων σε μια οικονομία που «τρέχει» με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαρακτηρίζεται από ελκυστικούς φορολογικούς συντελεστές β) Θα δημιουργήσει e-shop που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Επίσης, με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται περαιτέρω συνέργειες μεταξύ των δύο εταιρειών του ομίλου σε Ελλάδα και Ρουμανία.

• Στην ανοδική πορεία που σημειώνει φέτος ο κύκλος εργασιών της θυγατρικής Beta Woods. Η συγκεκριμένη επένδυση της Βογιατζόγλου αποσκοπούσε όχι μόνο στην καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της (σειρά ξυλουργικών εργασιών τις ανέθετε η εισηγμένη σε τρίτους), αλλά επιπλέον: α) Στην εξασφάλιση έγκυρης και ποιοτικής παράδοσης προϊόντων προς την Βογιατζόγλου με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της και β) Στην ανάληψη εργασιών και για τρίτους πελάτες.

«Κάνουμε δουλειά υποδομής σε βάθος και βρισκόμαστε σε φάση συνεχούς επένδυσης. Στόχος μας είναι η Beta Woods να γίνει μια μονάδα που θα μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία σοβαρά projects. Πάμε καλά, θα συνεχίσουμε και θα επεκταθούμε σε νέους τομείς. Βλέπουμε ότι υπάρχει ζήτηση και σήμερα μόνο το 30% των εργασιών της Beta Woods προέρχεται από την Βογιατζόγλου. Πιστεύουμε ότι ήταν μια επιτυχημένη επένδυση που έγινε μέσα στην κρίση και πως θα αποδώσει στο μέλλον» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

• Στην απροθυμία των βασικών μετόχων να μειώσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στην εισηγμένη εταιρεία (υπερβαίνει το 80%) στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. «Σε επίπεδα τρέχουσας κεφαλαιοποίησης δεν ενδιαφερόμαστε να πουλήσουμε ποσοστό. Αν ανεβεί περαιτέρω η τιμή της μετοχής, ίσως εξετάζαμε να διαθέσουμε κάποιο τμήμα της θέσης μας, με στόχο την τόνωση της διασποράς και της εμπορευσιμότητας του τίτλου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας» δήλωσε ο κ. Βογιατζόγλου.

Στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διανομή μερίσματος ύψους 0,103 ευρώ ανά μετοχή (0,0927 μετά από φόρους), ημερομηνία αποκοπής την 4η Ιουλίου, καταγραφής την 5η Ιουλίου και καταβολής την 11η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v