Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση εργαζομένων ΕΡΤ για την προεκλογική "προίκα" σε ΠΑΕ

Για ενδεχόμενες ποινικές και αστικές ευθύνες καθώς και για σκάνδαλο κάνει λόγο η Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ, με αφορμή την προσπάθεια της διοίκησης να υπογράψει συμφωνία 27 εκατ. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μεγάλη ΠΑΕ.

Παρέμβαση εργαζομένων ΕΡΤ για την προεκλογική προίκα σε ΠΑΕ

Μέχρι και την παρέμβαση της Ενωσης Εργαζομένων ΕΡΤ προκαλούν οι μεθοδεύσεις της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης για την υπογραφή λεόντειας συμφωνίας, ύψους 27 εκατ. ευρώ, με γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές. Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ υποστηρίζει πως μια τέτοια εξέλιξη «μπορεί να επιφέρει ποινικές και αστικές ευθύνες στα μέλη του ΔΣ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η διοίκηση της ΕΡΤ και τα μέλη του ΔΣ -ευτυχώς όχι όλα- έχουν καταφέρει με τις κινήσεις τους να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δυστυχώς όμως όχι για καλό σκοπό». Και αυτό γιατί «ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ, μεθοδεύει την επίτευξη σκανδαλωδών συμφωνιών με Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες με χρήματα εκτός λογικής και ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως όλα αυτά συμβαίνουν όταν «είναι γνωστό ότι, λόγω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που τακτοποιεί τις εκκρεμότητες του κλεισίματος της ΕΡΤ (2013-2015), ο φετινός προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός».

Σύμφωνα με την Ενωση Εργαζομένων ΕΡΤ, η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης «επιχειρεί απροκάλυπτα να δεσμεύσει με τις επιλογές της, την επόμενη διοίκηση- όποια κι αν είναι αυτή- και να μοιράσει και πάλι εκατομμύρια χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας, χωρίς καμιά ενημέρωση των εργαζομένων,στα κρυφά». Όπως εξηγούν, «αν δε διαβάζαμε την επιστολή - απάντηση του κ. Δρόσου στον Ολυμπιακό οι εργαζόμενοι -στο όνομα των οποίων γίνονται όλα αυτά- θα ήταν στο βαθύ σκοτάδι».

Θέτουν μάλιστα και σειρά ερωτημάτων μεταξύ των οποίων «ποια ήταν τα έσοδα από τη διαφήμιση για το ταμείο της ΕΡΤ, από τη προβολή των αγώνων των επτά ομάδων τα δικαιώματα των οποίων είχε η ΕΡΤ;», «τι άλλαξε και προσδοκούμε αύξηση τους;», «γιατί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του προϋπολογισμού μας να πηγαίνουν σε επαγγελματικά σωματεία;» και «ποια πολιτική σκοπιμότητα ή ποιου η άκρατη φιλοδοξία υπηρετείται σε βάρος του ρόλου που καλείται η ΕΡΤ να υπηρετήσει;».

Η ανακοίνωση καταλήγει πως «φύση-θέση οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θέλουν ο ελληνικός λαός να απολαμβάνει τα πάντα μέσα από τα κανάλια της, ενημέρωση, πολιτισμό, ψυχαγωγία, αθλητισμό. Πάντα όμως με σύνεση, λογοδοσία και όχι εν κρυπτώ, πόσο μάλλον όταν οι ενέργειες κάποιων υποσκάπτουν το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v