Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Notos Com: Η «διορία» διμήνου και το παζλ της χρηματοδότησης

Τέλη Αυγούστου, βάσει του χρονοδιαγράμματος της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, αναμένεται η δεύτερη δόση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης για τον όμιλο. Το χαλαρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Εντός στόχων η επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας. Αύξηση 2% στον τζίρο το 2018.

Notos Com: Η «διορία» διμήνου και το παζλ της χρηματοδότησης

Διορία διμήνου, ώστε να λάβει το δεύτερο τμήμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης και να συνεχίσει ομαλά την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της, «μετρά» η διοίκηση της Notos Com.

Με βάση τη συμφωνία -που αν και «παγωμένη» λόγω της υπαναχώρησης της Pillarstone, παραμένει εν ισχύ-, η εταιρεία αναμενόταν να λάβει στα τέλη Αυγούστου επιπλέον 7 εκατ. ευρώ, ως το δεύτερο τμήμα της προβλεπόμενης χρηματοδότησής της (καθώς ήδη είχαν καταβληθεί τα πρώτα 7 εκατ. ευρώ από την Pillarstone).

Δεδομένης της υπαναχώρησης ωστόσο της πλατφόρμας της KKR, η εταιρεία αναμένει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης τραπεζών και Pillarstone με τους πιθανούς υποψήφιους αντικαταστάτες. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, ενδιαφέρον έχουν από κοινού εκφράσει η πλευρά του επιχειρηματία Σάμι Φάις και το βρετανικό fund M&G. Η βασική επιδίωξη των δύο πλευρών ήταν η χρηματοδότηση και ανάληψη των εξασφαλίσεων από το fund και η ανάληψη της επιχειρησιακής λειτουργίας από τον επιχειρηματία. Ωστόσο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, οι επαφές παρέμειναν σε αρχικό επίπεδο.

Πέραν του χρηματοοικονομικού παζλ και τις προθέσεις τραπεζών και επενδυτών, η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να υλοποιεί μέχρι κεραίας το πλάνο αναδιάρθρωσής της. Στο πλαίσιο αυτό, συγκρατεί κόστη αλλά ταυτοχρόνως αναπτύσσεται εμπορικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της διοίκησης του ομίλου, το 2018 έκλεισε με οριακή αύξηση πωλήσεων κατά 2%, ενώ καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κερδών EBITDA. Σημειώνεται ότι στη χρήση του 2017 (σ.σ. τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός), ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στα 120,566 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 4,29% σε σχέση με το 2016, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων μειώθηκαν κατά 85,6% στις 351 χιλ. ευρώ, ενώ οι συνολικές ζημίες μετά από φόρους διευρύνθηκαν στα 35,918 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 23,293 εκατ. ευρώ αφορούσαν την απομείωση του goodwill, έναντι ζημιών 14,521 εκατ. ευρώ το 2016.

Στη χρήση του 2019, η εταιρεία αναπτύσσει τον εμπορικό της σχεδιασμό και προγραμματίζει το άνοιγμα 2 ακόμη σημείων της αλυσίδας casual ένδυσης American Eagle, τα οποία θα προστεθούν στο δίκτυο 8 σημείων που ήδη ελέγχει ο όμιλος. Υπενθυμίζεται ότι παρά την κρίση, η εταιρεία διατήρησε το σύνολο των αντιπροσωπειών της, τόσο ένδυσης και υπόδησης, όσο και καλλυντικών (Lacoste, American Eagle, Gant, Nautica, Polo Ralph Lauren, Chanel, Lancaster, Sisley, Clarins κ.α.).

Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, ο περιορισμός του πιστωτικού ορίου προς τον όμιλο από την Euler Hermes αφορούσε μόνο έναν εγχώριο πελάτη. Πέραν αυτής της εξέλιξης, ο όμιλος εξυπηρετεί κανονικά υποχρεώσεις και εμπορικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v