Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη δημόσια προσφορά στον ΟΠΑΠ

(update3) Πού αποδίδονται οι καθυστερήσεις στις ανακοινώσεις για τον ΟΠΑΠ. Η επιστολή του βασικού μετόχου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η εμπλοκή με το scrip divident. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη δημόσια προσφορά στον ΟΠΑΠ

Σε τεχνικά θέματα που οφείλονται στο γεγονός ότι οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ δικαιούνται να πάρουν νέες μετοχές αντί μερίσματος σε σχέση με την τιμή της δημόσιας πρότασης, οφείλονται σύμφωνα με πληροφορίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης, η οποία αναμένεται σύντομα.

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, θα καταθέσει προαιρετική δημόσια προσφορά προκειμένου να ανεβάσει το ποσοστό του , σε τιμή η οποία δεν έχει γνωστοποιηθεί, καθώς διαψεύδονται οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τίμημα της τάξεως των 14 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπός της δημόσιας πρότασης δεν είναι κατ’ ανάγκην η εξασφάλιση πολύ υψηλού ποσοστού, αλλά το να ξεπεραστεί το φράγμα του 33,33% πέραν του οποίου η κατοχή μετοχών οδηγεί σε υποχρεωτική δημόσια προσφορά.

Με άλλα λόγια, εν πολλοίς εικάζεται ότι η τιμή της δημόσιας προσφοράς θα είναι τέτοια που να επιτρέψει την αύξηση του ποσοστού του βασικού μετόχου, χωρίς όμως απαραίτητα να οδηγηθεί σε απόκτηση πολύ υψηλού ποσοστού.

Προφανώς, εφόσον ξεπεραστεί το όριο της καταστατικής μειοψηφίας, συνδεδεμένη με την τιμή της προαιρετικής δημόσιας προσφοράς, θα είναι και η τιμή της υποχρεωτικής που θα ακολουθήσει.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός μέτοχος του OΠAΠ σήμερα είναι η εταιρεία Emma Delta, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από τη SAZKA Group, με τελικό μέτοχο την KKCG Group του Karel Komarek. (Σημειώνεται ότι μέτοχος μειοψηφίας, μεταξύ άλλων, είναι ο όμιλος Μελισσανίδη). 

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του OΠΑΠ έχει ανασταλεί από το πρωί, κατόπιν της επιστολής που εστάλη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η οποία δεν προέρχεται από τον OΠΑΠ.  

Υπενθυμίζεται ότι χρηματιστηριακή ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 14 Μαρτίου ανέφερε τα εξής: 

«Ο OΠAΠ ενημερώνει ότι ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komárek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiří Šmejc, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις διαπραγματεύσεις για τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών, η συμφωνία υπεγράφη σήμερα.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος KKCG Group θα κατέχει το 100% των μετοχών του ομίλου SAZKA Group, καθώς και τις μετοχές που κατέχει ο όμιλος SAZKA Group στις εταιρείες Sazka (Τσεχία), OΠAΠ (Ελλάδα), LOTTOITALIA (Ιταλία) και Casinos Austria (Αυστρία). Οι εταιρείες αυτές θα συνεχίσουν να σχετίζονται με το εμπορικό σήμα του ομίλου SAZKA Group.

Η EMMA θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της κροατικής στοιχηματικής εταιρείας SuperSport και θα λάβει χρηματικό αντίτιμο ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με τη συμφωνία αυτή αντανακλάται επακριβώς η τρέχουσα αναλογία συμμετοχής των δύο εταίρων στον όμιλο SAZKA Group. Σε αυτόν, το 75% των μετοχών ανήκει στον όμιλο KKCG και το υπόλοιπο 25% στην EMMA Capital.

Σε συνέχεια του διαχωρισμού των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group, η KKCG και η EMMA θα ακολουθήσουν τις δικές τους ξεχωριστές επενδυτικές στρατηγικές. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των μεμονωμένων εταιρειών του ομίλου SAZKA Group δεν επηρεάζεται.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και των αρχών ανταγωνισμού στις αντίστοιχες χώρες».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v