Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε από τη ΔΕΗ ο Μανόλης Παναγιωτάκης

Ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης αποδέχτηκε την παραίτηση του προέδρου και CEO της Επιχείρησης, ζητώντας του ωστόσο να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αντικατάστασής του. Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ.

Παραιτήθηκε από τη ΔΕΗ ο Μανόλης Παναγιωτάκης

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης.

O κ. Χατζηδάκης αποδέχτηκε την παραίτηση του προέδρου της εταιρίας, ζητώντας του ωστόσο να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αντικατάστασής του.

Νωρίτερα, προηγήθηκε πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των δυο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τον κ. Παναγιωτάκη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της ΔEΗ.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό ζήτησε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗγια να ενημερωθεί και να του παρουσιάσει τις θέσεις της. 

Επιπλέον, αργά το βράδυ με επιστολή του προς τους εργαζομένους ο κ. Παναγιωτάκης μεταξύ άλλων αναφέρει  ότι "ο υπουργός μου ζήτησε, και προφανώς αποδέχθηκα να παραμείνω στη θέση μου για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης μου". (Ολόκληρη η επιστολή Παναγιωτάκη, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό").

H ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔEΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔEΗ έθεσε στη διάθεση του Υπουργού την παραίτησή του για να διευκολύνει την κυβέρνηση στην άσκηση της πολιτικής της.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία χρόνια στη ΔΕΗ, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των δανειστών για την μείωση του μεριδίου της επιχείρησης στην αγορά χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Τον παρακάλεσε δε να παραμείνει στη θέση του και να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε για την στενή παρακολούθηση όλων των θεμάτων και την συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχέση με τα άμεσης προτεραιότητας ζητήματα της ΔΕΗ.

 *Ολόκληρη η επιστολή Παναγιωτάκη, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v