Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Πλήρης συμφωνία στα αιτήματα των τραπεζών

Πλήρως αποδεκτά είναι τα αιτήματα των τραπεζών, τόσο από τη διοίκηση της Creta Farms όσο και από το βασικό μέτοχο Μανώλη Δομαζάκι, σύμφωνα με επιστολή που στάλθηκε το απόγευμα στις τράπεζες.

Creta Farms: Πλήρης συμφωνία στα αιτήματα των τραπεζών

Την πλήρη αποδοχή και συμφωνία με τα τέσσερα αιτήματα που περιελάμβανε η επιστολή των τραπεζών, με την προσδοκία ότι θα ευρεθεί λύση και θα μπορέσει η εταιρία να λειτουργήσει έχοντας καλύτερο περιβάλλον ρευστότητας, περιγράφει η απάντηση του βασικού μετόχου Μανώλη Δομαζάκι και της διοίκησης της Creta Farm, που στάλθηκε το απόγευμα.

Στην επιστολή δεν καταγράφεται οιαδήποτε αίρεση, ούτε όσον αφορά στο ενδεχόμενο να μην συμφωνήσει ο έτερος μεγαλομέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

Αντιθέτως, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής «Δεδομένης της αποδοχής του συνόλου των αιτημάτων σας, όπως αυτά αναλύονται στην επιστολή σας, θεωρούμε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτετε για την υπογραφή μεταξύ της εταιρείας, των Βασικών Μετόχων και των Πιστωτών, συμφωνίας «Standstill/MoU».

Η οποία, σαφώς, και θα αναλύει τις υποχρεώσεις όλων των μερών της συμφωνίας, αλλά και τις ενέργειες που, από κοινού όλα τα μέρη, θα αναλάβουμε για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την επιστροφή της λειτουργίας της εταιρείας σε κανονικά επίπεδα».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το Euro2day, οι τράπεζες με επιστολή τους στην εισηγμένη και στους μεγαλομετόχους της, Κων/νο και Εμμανουήλ Δομαζάκη, οι οποίοι αποτελούν εγγυητές δανείων, ζητούσαν να συναινέσουν στην ανάθεση σε ανεξάρτητο οίκο της διερεύνησης ενδιαφέροντος για είσοδο στρατηγικού επενδυτή. 

Με δεδομένο ότι αμφότεροι οι μεγαλομέτοχοι εμφανίζονται να επιδιώκουν την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, η επιστολή των τραπεζών επιδίωκε να τους θέσει ενώπιον των ευθυνών τους.  

Για τον λόγο αυτό, τα προαιπαιτούμενα που έθετε η επιστολή είναι ελάχιστα και αφορούσαν σε γνωστές διεκδικήσεις των τραπεζών, όπως η μεταβίβαση στην Creta όλων των σημάτων και ευρεσιτεχνιών, που κατέχονται από εταιρείες προσωπικών συμφερόντων των Κ. και Εμ. Δομαζάκη (Novaplot), και η τοποθέτηση της PriceWaterhouseCoopers (PwC) ως monitoring trustee. 

Τέλος, οι τράπεζες ζητούσαν να τους παραδοθεί από το Δ.Σ. της εταιρείας αντίγραφο του πορίσματος ειδικού ελέγχου, που θα καταθέσει η Deloitte όταν ολοκληρώσει την εργασία που ανέλαβε από το Δ.Σ. της εισηγμένης, κατ’ εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με αντικείμενο τις καταγγελίες Κ. Δομαζάκη. 

Αν η εταιρεία και οι μεγαλομέτοχοι αποδέχονταν τα παραπάνω αιτήματα, οι τράπεζες δήλωναν έτοιμες να επαναφέρουν τα όρια εκχώρησης απαιτήσεων στα προ εκδήλωσης κρίσης επίπεδα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v