Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 3 εκατ. ευρώ της Elikonos στην Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα ΑΕ

Στα τρία κατ. ευρώ ανέρχεται η επένδυση της Elikonos Capital Partners στην Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα ΑΕ.

Επένδυση 3 εκατ. ευρώ της Elikonos στην Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα ΑΕ

Επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ στην «Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα ΑΕ», ανακοίνωσε η Elikonos Capital Partners. Η επένδυση αυτή κινείται στο πλαίσιο της διάθεσης επενδυτικών κεφαλαίων του Elikonos 2, ύψους 71 εκατ. ευρώ.

Το Elikonos 2 έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στο Elikonos 2 συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ Α.Ε.).

Η «Προϊόντα Ζύμης Ροδούλα ΑΕ» είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκού στην Ελλάδα με εξαγωγές σε πάνω από 40 χώρες. Η εταιρεία παράγει τα προϊόντα της σε 2 εγκαταστάσεις στην Αττική και λειτουργεί κέντρα διανομής σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Απασχολεί 235 άτομα προσωπικό. Την χρήση 2018 είχε πωλήσεις 16,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 1,8 εκατ. ευρώ.

Το Equifund χρηματοδοτείται από το Ελληνικό «Ταμείο Συμμετοχών» (Greek ESIF Fund of Funds TAESYM) από την Ευρωπαϊκή Ένωση/ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund )/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) (Operational Programme EPANEK), το EIF και θεσμικούς επενδυτές, και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v