Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Σταθερές στη γραμμή τους οι τράπεζες για ενεχυρίαση μετοχών

Αμετακίνητες στη θέση τους οι τράπεζες για άνοιγμα νέων γραμμών πίστωσης εφόσον ενεχυριάσουν πρόσθετες μετοχές οι Αφοί Δομαζάκη. Οι λόγοι.

Creta Farms: Σταθερές στη γραμμή τους οι τράπεζες για ενεχυρίαση μετοχών

Αμετακίνητες στη θέση τους ότι θα ανοίξουν νέες γραμμές πίστωσης στην Creta Farm, εφόσον οι βασικοί της μέτοχοι και εγγυητές των δανείων της, Αφοί Δομαζάκη, ενεχυριάσουν πρόσθετες μετοχές, παραμένουν οι πιστώτριες τράπεζες της αλλαντοβιομηχανίας. 

Οι τράπεζες επισημαίνουν ότι διαθέτουν υψηλό χρηματοδοτικό άνοιγμα (σ.σ. δάνεια 109 εκατ. ευρώ) στην Creta Farm, τα οποία μάλιστα αναδιάρθρωσαν μόλις πέρσι, δίνοντας στην εταιρεία το περιθώριο χαμηλών αποπληρωμών, μέχρι να ενδυναμωθούν οι ταμειακές της ροές. Η ρευστότητά της, μάλιστα, ενισχύθηκε πέρσι καθώς και στις αρχές της φετινής χρονιάς από τις τελευταίες δόσεις του δανείου της ΕΤΕπ, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ. 

Πάρα ταύτα, η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία, λόγω της διαμάχης μεταξύ Εμμ. και Κων/νου Δομαζάκη για τον έλεγχο της εταιρείας, με αποτέλεσμα σήμερα η αλλαντοβιομηχανία να βαρύνεται από υψηλές υποχρεώσεις προς προμηθευτές και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ταμεία. 

Οι τράπεζες δεν αποδέχονται την αντιπρόταση της διοίκησης της Creta, που, όπως αποκάλυψε η επιστολή των εργαζομένων, προβλέπει την ενεχυρίαση του σήματος «Εν Ελλάδι», που αποτελεί και την κορωνίδα των brands που διαθέτει, καθώς δεν αποτελεί κίνηση που να διευκολύνει την εξυγίανση και σωτηρία της αλλαντοβιομηχανίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v