Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικά Πολυκαταστήματα: Στους βασικούς μετόχους το ποσοστό της Picar

Στην προσάρτηση του 4,6% της Picar προχώρησε το μετοχικό σχήμα που ελέγχει την εταιρεία. Προς απόκτηση και του 25,5% που ελέγχει η Εθνική. Επαφές για την είσοδο νέων επενδυτών σε δεύτερη φάση. Δεν τελεσφόρησε η διαπραγμάτευση με τη Sports Direct.

Αττικά Πολυκαταστήματα: Στους βασικούς μετόχους το ποσοστό της Picar

Στην απόκτηση του ποσοστού που κατείχε η PICAR στην Αττικά Πολυκαταστήματα προχώρησε το σχήμα των βασικών μετόχων της εταιρείας (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης, Α. Σγουμπόπουλος).

Ειδικότερα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι βασικοί μέτοχοι ενίσχυσαν επιπλέον το ποσοστό τους, αποκτώντας το 4,6% που κατείχε η Picar, έναντι τιμήματος που προσεγγίζει ανά μετοχή την αξία των ίδιων μετοχών που απέκτησε η εταιρεία νωρίτερα το 2018, κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού των ενεχυριασμένων μετοχών της

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον πλειστηριασμό των ενεχυριασμένων μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα (έναντι εξασφάλισης δανείων που είχαν χορηγηθεί στην προβληματική Folli Follie) από τις τράπεζες, οι μέτοχοι των Αττικών Πολυκαταστημάτων είχαν ήδη αυξήσει το ποσοστό τους, αποκτώντας το 10,2% της εταιρείας. Το υπόλοιπο 25,5% της εταιρείας υπενθυμίζεται ότι αποκτήθηκε από την Eθνική Tράπεζα (η οποία συγκέντρωσε με συμφωνία των υπόλοιπων πιστωτριών τραπεζών το σύνολο των ενεχύρων) και επρόκειτο να εκποιηθεί σε δεύτερο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το κυρίαρχο μετοχικό σχήμα της Αττικά Πολυκαταστήματα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την ΕΤΕ για την απόκτηση και του εν λόγω ποσοστού, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

Η συγκέντρωση των εν λόγω ποσοστών ωστόσο αποτελεί μια «ενδιάμεση στάση», καθώς οι μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα διαπραγματεύονται σε δεύτερη φάση τη διάθεση μετοχικών ποσοστών, προκειμένου να δημιουργήσουν μια νέα, υγιή και ενδυναμωμένη μετοχική βάση.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διαπραγμάτευση με τον βρετανικό όμιλο της Sports Direct (ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον απόκτησης μετοχών κατά την περίοδο του πλειστηριασμού των ενεχύρων, χωρίς ωστόσο να καταθέσει προσφορά) έχει οριστικά διακοπεί. Διατηρούνται ωστόσο επαφές με τρίτους δυνητικούς επενδυτές, σε μια διαδικασία που αναμένεται να τελεσφορήσει έως το τέλος της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v