Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farms: Μέσα Οκτωβρίου η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106

Συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ τραπεζών και Μ. Δομαζάκη για την άνευ όρων ενεχυρίαση μετοχών, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Τι συμβαίνει με το ενεχυριασμένο 24% στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Creta Farms: Μέσα Οκτωβρίου η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της Creta Farms, που προωθείται μέσω υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού, εφόσον ολοκληρωθεί και η άνευ όρων ενεχυρίαση των μετοχών των βασικών μετόχων στις τέσσερις βασικές πιστώτριες τράπεζες.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υλοποιεί η ΕΥ, προβλέπεται η κατάθεση αίτησης έως τα μέσα Οκτωβρίου. Οι τράπεζες ήδη έχουν λάβει την υπόσχεση ενεχυρίασης των μετοχών που κατέχει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ο οποίος απαίτησε αντίστοιχη στάση και από τον έτερο μέτοχο Μάνο Δομαζάκι, με τον τελευταίο να αποδέχεται την ενεχυρίαση υπό τον όρο τα δικαιώματα ψήφου να ασκηθούν μόνο αν αντιμετωπιστούν εμπόδια στη διαδικασία εισόδου στρατηγικού επενδυτή. Στο ίδιο πλαίσιο οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να απευθύνουν και εγγράφως αίτημα άνευ όρων ενεχυρίασης των μετοχών που κατέχει ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο Κων/νος Δομαζάκης προτίθεται να ενεχυριάσει τις μετοχές του άνευ όρων, έχοντας θέσει όρους νομικής φύσεως, που δεν αφορούν τη χρήση των δικαιωμάτων ψήφου.

Η παραπάνω διευθέτηση, πέραν της σημασίας της για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπαγωγής στο άρθρο 106 και της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση απαραίτητης ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να παράγει και να λειτουργεί.

Στο μεταξύ επιβεβαιώνεται, αφενός, ότι οι αδελφοί Δομαζάκη έχουν ενεχυριάσει κατά το παρελθόν ποσοστό 24% στη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, χωρίς ωστόσο, να έχουν εκχωρήσει πλήρως την άσκηση δικαιώματος ψήφου.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, μόνο το 12% εκ του 24% μπορεί να ασκήσει δικαιώματα ψήφου. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το εν λόγω ποσοστό εκχωρήθηκε το 2014, προς εξασφάλιση δανείου 3,7 εκατ. ευρώ. 

Τέλος, με χθεσινή ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε το ισχυρό ενδιαφέρον που καταγράφεται για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v