Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ από την Οπτιμα

Στη διάρκεια του 2018, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στη συνολική αγορά τυροκομικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 0,7% σε αξία και ανήλθε στο 14,5%.

Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ από την Οπτιμα

Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην εξαγορά της Δέλτα, όταν οι τράπεζες αποφασίσουν να προχωρήσουν στην πώλησή της, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Οπτιμα ΑΕ κ. Στέφανος Παντελιάδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης.

Ο όμιλος Παντελιάδη στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων -μεσούσης της οικονομικής κρίσης-, με συνεχείς επενδύσεις και εξαγορές έχει ενισχύσει αποφασιστικά τη θέση του στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων, ενώ στη διετία 2019 - 2020 το επενδυτικό του πρόγραμμα, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του στη διάρκεια του 2019 υπερέβησαν τα 180 εκατ. ευρώ και εφέτος με βάση τα στοιχεία των πρώτων επτά μηνών θα είναι αυξημένες τουλάχιστον 2% -και οι ισολογισμοί του είναι σταθερά κερδοφόροι.

Όπως ανακοίνωσαν οι κ.κ. Στέφανος Παντελιάδης και Γιώργος Καραμπέτσος -γενικός διευθυντής της Οπτιμα ΑΕ-, στη διάρκεια του 2018 το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στη συνολική αγορά τυροκομικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 0,7% σε αξία και ανήλθε στο 14,5% και κατά 0,8% σε όγκο και ανήλθε στο 13,4%. Η δυναμική αυτή, όπως εξήγησαν, συνεχίζεται στο πρώτους επτά μήνες του 2019 και οι πωλήσεις αναπτύσσονται με ταχύτερο ρυθμό από την ανάπτυξη της αγοράς. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο αγοράς της Οπτιμα αυξάνεται σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά 0,6% σε αξία και ανέρχεται πλέον στο 15% και κατά 0,8% σε όγκο και ανέρχεται στο 14%. Όπως επεσήμαναν, «βασικός μοχλός αύξησης των πωλήσεων και κατά συνέπεια του μεριδίου είναι τα επιτυχημένα λανσαρίσματα και επαναλανσαρίσματα όπως είναι η Αdoro Creamy Gouda και το Ήπειρος κατσικίσιο, αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη των βασικών σειρών προϊόντων».

Εν τω μεταξύ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι επενδυτικοί σχεδιασμοί για τη διετία 2019 - 20. Ειδικότερα, από τα 22 εκατ. ευρώ που ανέρχεται το επενδυτικό πλάνο, τα 6,8 εκατ. ευρώ αφορούν το εργοστάσιο της Ήπειρος που βρίσκεται στην Άρτα, από τα οποία 2,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τα υπόλοιπα θα επενδυθούν σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, αλλά και την επέκταση της εταιρείας σε νέες κατηγορίες προϊόντων.

Επίσης περί τα 4 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στην εξαγορά του εργοστασίου της Δέλτα στην Ελασσόνα, που αφορά στο ακίνητο και όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό εκτός από την γραμμή παραγωγής της φέτας. Τα 6,7 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην αναβάθμιση του εργοστασίου της Ελασσόνας, που συμπεριλαμβάνει την αλλαγή στο 100% του μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο να δημιουργηθεί, όπως τόνισαν, «το καλύτερο και μεγαλύτερο "κασεράδικο" στην Ελλάδα». Και τα 4,5 εκατ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν για τη δημιουργία της Φάρμας Ήπειρος στην Άρτα. Πρόκειται για μία έκταση 47 στρεμμάτων με 5.500 τ.μ. στεγασμένους χώρους στην πρώτη φάση υλοποίησης και άλλα 3.200 τ.μ. στη δεύτερη φάση. Στόχος είναι, εξήγησαν, «να αναπτυχθούν πρωτοποριακές μέθοδοι εκτροφής και υγιεινής του ζωικού κεφαλαίου, οι οποίες θα μεταφερθούν ως άριστες πρακτικές στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους μας μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης και υποστήριξής τους. Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης υλοποίησης και η έναρξη της λειτουργίας της Φάρμας Ήπειρος θα γίνουν εντός του Οκτωβρίου. Η δυναμικότητα σ' αυτή τη φάση θα είναι η εκτροφή 1.300 προβάτων, ενώ σε δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωση της επένδυσης το 2020, η δυναμικότητα της Φάρμας θα ανέλθει στις 2.500 ζώα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v