Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΑΔ: Καλείται να καταβάλει 52 εκατ. ευρώ στον όμιλο Μαντωνανάκη

Νέα απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου υπέρ του ομίλου Μαντωνανάκη. Στα 92 εκατ. ευρώ ο λογαριασμός για την ΕΤΑΔ από τις δύο πρώτες αποφάσεις.

ΕΤΑΔ: Καλείται να καταβάλει 52 εκατ. ευρώ στον όμιλο Μαντωνανάκη

Το ποσό τον 52 εκατ. ευρώ καλείται να καταβάλει η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην ξενοδοχειακή εταιρεία Αττικός Ηλιος, ομίλου Μαντωνανάκη, σύμφωνα με απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με νομική πηγή που λειτουργεί για λογαριασμό του ξενοδοχειακού ομίλου, πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά αποφάσεις διαιτητικών δικαστηρίων που αναμένονται, με τις οποίες οι δικαστικές αρχές ποσοτικοποιηθούν τη ζημιά που υφίσταται ο όμιλος εξαιτίας της μη συμμόρφωσης της ΕΤΑΔ σε τέσσερις αποφάσεις δικαστηρίων που δικαίωναν τον όμιλο.

Η απόφαση, σύμφωνα με τους ίδιους νομικούς κύκλους, αφορά στη διαπίστωση πως η ΕΤΑΔ δεν αποδίδει στον όμιλο εκτάσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λαγονήσι (πρώην Ξενία Λαγονησίου), προκειμένου να υλοποιηθεί η επένδυση στο νυν Grand Resort Lagonissi.

Σχετικά με τις αποφάσεις που αναμένονται, ίδιες πηγές ανέφεραν στο Euro2day.gr πως ήδη έχουν συζητηθεί κάποιες από αυτές και αναμένονται οι αποφάσεις, ενώ για τις υπόλοιπες εκκρεμεί η συζήτησή τους στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί άλλη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου, με την οποία η ΕΤΑΔ καλείται να καταβάλει στον όμιλο Μαντωνανάκη 40 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v