ΝΑΚ Katsiberis: «Surety bonds» νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις

Στελέχη της εταιρείας ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το προϊόν για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αναδεικνύοντάς το ως μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης που έρχεται να ενισχύσει την συναλλακτική τους δραστηριότητα αναφορικά με την έκδοση Εγγυητικών επιστολών από Ασφαλιστικές Εταιρείες.

ΝΑΚ Katsiberis: «Surety bonds» νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις

Σε εκδήλωση που παραχώρησε, η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε το νέο καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν «Ασφάλιση Εγγυήσεων –Surety Bonds», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στελέχη της εταιρείας ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει το προϊόν για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αναδεικνύοντάς το ως μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης που έρχεται να ενισχύσει την συναλλακτική τους δραστηριότητα αναφορικά με την έκδοση Εγγυητικών επιστολών από Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Συγκεκριμένα, αυτό που εγγυάται το προϊόν «Ασφάλιση Εγγυήσεων- Surety Bonds» είναι ότι οι επιχειρήσεις δύνανται να προβούν στην έκδοση Εγγυητικών Επιστολών από ασφαλιστικές εταιρείες για να εκπληρώσουν μια σειρά υποχρεώσεων από συμβάσεις κατασκευών ή υπηρεσιών, μέχρι τις συνήθεις λειτουργίες Εμπορικών Επιχειρήσεων. Σχεδόν οποιαδήποτε πώληση, υπηρεσία ή συμφωνία μπορεί να εξασφαλισθεί μέσω της έκδοσης Συμβολαίου Ασφάλισης Εγγύησης.

Σημειώνεται ότι το προϊόν εισήλθε στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2017 από την ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers και μέχρι σήμερα η εταιρεία, έχει δεχτεί αιτήματα για πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης. Μάλιστα, η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers έχει στρατηγική συνεργασία με την Interamerican, 100% θυγατρική του ολλανδικού Ομίλου Achmea προσφέροντας πρακτικά μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ασφάλιση Εγγυήσεων – Surety Bonds αποτελεί και είναι ένα διεθνές προϊόν. Παγκοσμίως το 30% των εγγυητικών επιστολών εκδίδεται από Ασφαλιστικές Εταιρίες με εγγυημένα κεφάλαια πάνω από 900 δισεκατομμύρια ευρώ και σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Αμερική οι εγγυήσεις από Ασφαλιστικές και από Τραπεζικά Ιδρύματα μοιράζονται την αγορά.

Όπως δηλώνει ο κ. Νίκος Κατσιμπέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Στην ΝΑΚ Katsiberis, καινοτομούμε για ναι παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους πελάτες μας εδώ και 84 χρόνια, αναδεικνύοντας σε κάθε σχέση συνεργασίας που αναπτύσσουμε τη σημασία της ασφάλισης προς όφελός τους. Η τεχνογνωσία και η σωρευμένη εμπειρία που συμπυκνώνεται μέσα στην τρίτη γενιά των στελεχών μας, επιτρέπουν να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά και να εξετάζουμε τη διεύρυνση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου μας, όπως ακριβώς πράξαμε και με την τοποθέτηση του προϊόντος Ασφάλισης Εγγυήσεων –Surety bonds στην ελληνική αγορά . Το προϊόν αυτό είναι ένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων για να μπορούν να συναλλάσσονται με ασφάλεια. Και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να εντυπωθεί στην επιχειρηματική κουλτούρα της σύγχρονης διοίκησης.»

Για τη σημασία του broker στον κύκλο ζωής των επιχειρήσεων αναφέρθηκε η Partner της ΝΑΚ Katsiberis κα. Όλγα Κατσιμπέρη, η οποία σημείωσε «Ο ρόλος του ασφαλιστικού μεσίτη, είναι πραγματικά καταλυτικός στο πλαίσιο της στρατηγικής τοποθέτησης κάθε επιχείρησης που αναγνωρίζει ότι οι συναλλαγματικές τις δράσεις και κάθε εμπορική δραστηριότητα που αναπτύσσει, μπορούν να είναι επιρρεπείς στις οικονομικές επισφάλειες, ζημιές και ρίσκα. Οι διοικήσεις των εταιρειών αντιλαμβάνονται πλέον ότι η ανάγκη υιοθέτησης άλλων πρακτικών και διαδικασιών που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους, μπορεί να περνά υπό το πρίσμα της ασφάλισης. Ζητούμενο για εμάς, είναι να προσφέρουμε διαφορετικές προοπτικές και λύσεις που συμβάλλουν στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων των πελατών μας.»
Σχετικά με την ΝΑΚ Katsiberis

Η ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers S.A. ιδρύθηκε το 1935 με κύριο αντικείμενο την ανεξάρτητη παροχή ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων. Σήμερα, στην τρίτη της γενιά, συνεχίζει να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεσιτών ασφαλίσεων στην Ελλάδα, καθώς και μια από τις πιο κερδοφόρες, διατηρώντας ένα σημαντικό πελατολόγιο υψηλού κύρους που ξεπερνούν τις 100 επιχειρήσεις. Η ΝΑΚ Katsiberis έχει διαμορφώσει ένα ευρύ δίκτυο στρατηγικών συνεργατών που αφορούν στις μεγαλύτερες πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες όπως η Generali, η AIG, η Interamerican, η AXA, η Ergo η Allianz, η HDI, Euler Hermes, Atradius κα, ενώ είναι μέλος του διεθνούς δικτύου μεσιτών πιστώσεων Credea. Είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο ISO 9001:2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v