Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEO Intrum: «Είμαστε εδώ για να μείνουμε»

Την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση του deal σε χρόνο-ρεκόρ εξέφρασαν Χ. Μεγάλου και M. Ericson. «Είναι η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση σουηδικής εταιρείας στη χώρα, πλέον μπορούμε να επικεντρωθούμε στις βασικές μας δραστηριότητες», τόνισε ο CEO της Πειραιώς.

CEO Intrum: «Είμαστε εδώ για να μείνουμε»

Την ικανοποίησή τους για την ταχεία ολοκλήρωση του deal εξέφρασαν ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο επικεφαλής της Intrum Mikael Ericson σε συνάντησή τους με δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία, η Intrum αποκτά την πλατφόρμα της Πειραιώς για την εξυπηρέτηση κόκκινων δανείων και την ενοποιεί στη νέα εταιρεία, την Intrum Hellas, στην οποία η ελληνική τράπεζα διατηρεί ποσοστό 20%. Η Intrum Hellas αναλαμβάνει τη διαχείριση συνολικών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 27 δισ. ευρώ της τράπεζας.

«Είμαστε εδώ για να μείνουμε», τόνισε ο Mikael Ericson, σχολιάζοντας τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, τονίζοντας ότι η Intrum θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της τράπεζας. 

Μιλώντας σε παρουσίαση στους δημοσιογράφους, ο CEO της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το deal. Τόνισε ότι η συμφωνία έκλεισε σε χρόνο-ρεκόρ (το αντίστοιχο deal της Intrum με την Intesa στην Ιταλία έκλεισε σε διπλάσιο χρόνο), ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η αγορά είδε θετικά το deal αλλά και στο γεγονός ότι πλέον η Πειραιώς θα μπορεί να επικεντρωθεί στις βασικές της δραστηριότητες.

Ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση (FDI) από σουηδική εταιρεία στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι δημιουργείται η πρώτη μεγάλη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης πιστώσεων στη χώρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v