Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Για τις 28/11 μετατέθηκε η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών

Μετά την κατάθεση θα αξιολογηθεί, αν προχωρήσει ο διαγωνισμός ή θα ενεργοποιηθεί το plan B του IPO. Περίπου 10 οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Απουσιάζουν ασφαλιστικές. Τα «ηχηρά» ονόματα.

Εθνική Ασφαλιστική: Για τις 28/11 μετατέθηκε η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών

Για τις 28 Νοεμβρίου μετατέθηκε η ημερομηνία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών για το τουλάχιστον 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως ενημέρωσαν οι σύμβουλοι πώλησης τους περίπου 10 ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Μετά την κατάθεση θα αξιολογηθεί αν συνεχισθεί η διαγωνιστική διαδικασία ή θα ενεργοποιηθεί το plan B της διάθεσης στο επενδυτικό κοινό υφιστάμενων ή και νέων μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυνατότητα να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές απέκτησαν περίπου 10 επενδυτές, οι οποίοι πέρασαν τη μίνι αξιολόγηση φερεγγυότητας που έτρεξαν οι σύμβουλοι, για να αποφύγουν «φιάσκο» αντίστοιχο του προηγούμενου διαγωνισμού (σ.σ. αδυναμία της Exin να βρει τα κεφάλαια).

Μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες, εξέλιξη που αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα. Υπάρχουν, όμως, μεγάλα ονόματα του τομέα των επενδύσεων, όπως ο κινεζικός επενδυτικός όμιλος Fosun, τα private equity funds CVC Capital, Lone Star, Centerbridge καθώς και ο όμιλος Fairfax.

Επιπρόσθετα, έχει διασταυρωθεί ότι συμμετέχει η I3CP, εταιρεία ειδικού σκοπού, που χρηματοδοτείται από την LCP, ενώ κυκλοφορεί, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, ότι συμμετέχει και το private equity fund Cinven, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια κυρίως συνταξιοδοτικών ταμείων.

Οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν μη δεσμευτικές προσφορές, με οδηγό την καθαρή θέση της ασφαλιστικής στις 30 Ιουνίου 2019, η οποία κινείται πέριξ του 1 δισ. ευρώ, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, λόγω της σημαντικής ανόδου των τιμών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Με δεδομένο ότι δεν θα ανοίξει Virtual Data Room, ούτε θα διενεργηθούν, σε αυτή τη φάση συναντήσεις με τη διοίκηση της ασφαλιστικής για διευκρινίσεις, οι μη δεσμευτικές προσφορές θα στηριχθούν στα εξής: ένα αναλυτικό πληροφοριακό σημείωμα με τα μεγέθη της Εθνικής Ασφαλιστικής κατά τη χρήση 2018, μια σύντομη επικαιροποίηση των μεγεθών της κατά το πρώτο εξάμηνο και τις παραδοχές του business plan.

Θεωρητικά, η Εθνική θα πρέπει, με βάση τον «οδικό» χάρτη, που ενέκρινε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν ( DG Comp), να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό ( IPO ή SPO), θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών, που κατέχει, σήμερα, η Εθνική και ως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v