Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημιές 37,1 εκατ. στο εννεάμηνο για την Intralot

Τα κέρδη EBITDA της Intralot μειώθηκαν στα €78,8 εκατ., με το προσαρμοσμένο EBITDA να παραμένει σχετικά σταθερό στα €85,9 εκατ. Δήλωση Σωκράτη Κόκκλαλη.

Ζημιές 37,1 εκατ. στο εννεάμηνο για την Intralot

Στα €555,6 εκατ. μειώθηκαν τα έσοδα του Ομίλου στο εννεάμηνο ενώ οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές  ανήλθαν στα €74,7 εκατ., αυξημένες κατά €14,4 εκατ. σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο. Ο καθαρός Δανεισμός παρουσίασε μείωση κατά €18,4 εκατ.

Επισκόπηση Αποτελεσμάτων

Κατά το εννεάμηνο του 2019, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €555,6 εκατ. (-6,9% σε ετήσια βάση).

Κατά την εννεάμηνη αυτή περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €78,8 εκατ. (-19,7% σε ετήσια βάση), με το προσαρμοσμένο EBITDA να παραμένει σχετικά σταθερό στα €85,9 εκατ. (-0,3% σε ετήσια βάση).

Τα έσοδα του Ομίλου και τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν κατά -0,2% και -10,5% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 14,2% (-2,2pps), ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR στο 24,8% (-5,0pps). Το EBT διαμορφώθηκε στα €-2,3 εκατ. (Περιθώριο EBT: -0,4%).

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-37,1 εκατ.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το εννεάμηνο του 2019 ανήλθαν στα €74,7 εκατ., αυξημένες κατά €14,4 εκατ. σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο.

Ο καθαρός Δανεισμός παρουσίασε μείωση κατά €18,4 εκατ. σε σύγκριση με την 30η Ιουνίου 2019 και ανήλθε στα €634,0 εκατ.

Τη 18η Σεπτεμβρίου, 2019, ο όμιλος INTRALOT ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση στην ΟΠΑΠ όλων των μετοχών της στα Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., έναντι του τιμήματος των €20,0 εκατ.

Τον Οκτώβριο του 2019, η INTRALOT S.A. ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, Intralot Italian Investments B.V, υπέγραψε μια συμφωνία εξαγοράς μετοχών με την ιταλική εταιρεία “Gamma Bidco S.r.I.” για την πώληση των μεριδίου της στην Gamenet (6,0 εκατ. μετοχές ήτοι 20% του μετοχικού κεφαλαίου της), έναντι του τιμήματος των €78,0 εκατ.

Το Νοέμβριο του 2019, η Intralot Inc. εξασφάλισε νέο συμβόλαιο Αθλητικού Στοιχηματισμού με τη Λοταρία του New Hampshire.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του Εννεαμήνου 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε:

“Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, προκειμένου να περιορίσουμε την επίδραση της απώλειας συμβολαίων, συνεχίσαμε την εφαρμογή της στρατηγικής μας, που στηρίζεται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις: τη μείωση κόστους, την επιδίωξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την εκχώρηση μη στρατηγικών παγίων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την εξασφάλιση ενός νέου συμβολαίου αθλητικού στοιχηματισμού από τη Λοταρία του New Hampshire στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που αποτελεί σημαντικό βήμα για τη στρατηγική ανάπτυξης μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και για την επιτυχή πώληση της συμμετοχής μας στον Ιταλικό πάροχο αθλητικού στοιχήματος, Gamenet, έναντι συνολικού τιμήματος €78,0 εκατ., γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου και θα συνεισφέρει στη μείωση του καθαρού δανεισμού στο τέλος του 2019".

* Τα αναλυτικά αποτελέσματα της Intralot, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v