Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Ξεκίνησε η λειτουργία νέας μονάδος

Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδος μοριοσανίδας της εταιρίας Ακρίτας. Η νέα μονάδα δαπάνης 44 εκατ. αναμένεται να συμβάλει στην διεύρυνση του εξαγωγικού της μεριδίου.

Ακρίτας: Ξεκίνησε η λειτουργία νέας μονάδος
Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδος οριοσανίδας της εταιρίας Ακρίτας, ενώ η έναρξη λειτουργίας της προσδιορίζεται για τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας η νέα μονάδα δαπάνης 44 εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα έτος, αναμένεται να συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεων της Ακρίτας κατά την επόμενη οικονομική χρήση και να διευρύνει σημαντικά το εξαγωγικό μερίδιο της εταιρίας.



Η μονάδα μοριοσανίδος, δυναμικότητας 1000 κ.μ. σε 24ωρη βάση, είναι η μεγαλύτερη του είδους σήμερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και δίδει στην Ακρίτας προβάδισμα σε ό,τι αφορά την παραγόμενη ποσότητα μοριοσανίδος στην ευρύτερη περιοχή, με τα συνεπαγόμενα οφέλη στο κόστος παραγωγής.

Η υλοποίηση του έργου της μονάδος δημιούργησε αξιόλογη προστιθέμενη αξία, που αποτιμάται σε έμμεσες θέσεις εργασίας, καθώς κατασκευάσθηκε σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες, οι οποίες ανέλαβαν το υποκατασκευαστικό έργο.

Στόχος της εταιρίας είναι η ταχεία αύξηση των μεριδίων της στις αγορές που παραδοσιακά δραστηριοποιείται έως τώρα με επιτυχία, όπως είναι η επιπλοποιία και η οικοδομική δραστηριότητα, ενώ και τα ολυμπιακά έργα δημιουργούν μία νέα πλατφόρμα δραστηριοποίησης για την εταιρία, από τα οποία προσδοκά αξιόλογο μερίδιο.

Στην ίδια ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι σε μία εποχή κατά την οποία καταγράφεται ύφεση στην οικονομία, ο κλάδος της τεχνητής ξυλείας διέρχεται μία φάση δύσκολη, αλλά μεταβατική. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών, λόγω της ύπαρξης απαρχαιωμένων παραγωγικών εγκταστάσεων, με περιορισμένο μέλλον.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική αρνητική συγκυρία συντείνουν στη συμπίεση των οικονομικών μεγεθών των εταιριών του κλάδου, εικόνα, ωστόσο, που θα είναι παροδική, όπως εκτιμά η διοίκηση της Ακρίτας Στο περιβάλλον αυτό η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου συνδέεται άμεσα και προϋποθέτει κορυφαία τεχνολογία, ανταγωνιστικό μέγεθος και συντηρητική κεφαλαιακή δομή, στοιχεία που θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v