Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβάνης: Παράταση των επενδυτικών της σχεδίων

Την αναδιάρθρωση του επενδυτικού προγράμματος και την αλλαγή της επωνυμίας σε ”Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρία” με τη διατήρηση του διακριτικού τίτλου ”Νέα Σύνορα ΑΒΕ”, αποφάσισε η γ.σ. της εταιρίας στις 14/11/2002

Λιβάνης: Παράταση των επενδυτικών της σχεδίων
Την αναδιάρθρωση του επενδυτικού προγράμματος και την αλλαγή της επωνυμίας σε ”Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρία” με τη διατήρηση του διακριτικού τίτλου ”Νέα Σύνορα ΑΒΕ”, αποφάσισε η γ.σ. της εταιρίας στις 14/11/2002.

Οπως επισημαίνει η εταιρία με επιστολή της προς το ΧΑ είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί αρχικά και για τον λόγο αυτό παρατείνεται η υλοποίηση μέχρι τα μέσα του 2004, κάνοντας μάλιστα μερικές αλλαγές στα σχέδια.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι βάσει του ενημερωτικού δελτίου θα έπρεπε να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα μέχρι την 30η Ιουλίου 2003, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο σήμερα.

Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι διετές και προβλεπόταν η έναρξη υλοποίησής του από το Β΄ εξάμηνο 2001 με την προϋπόθεση ότι η εισαγωγή στο Χ.Α. θα είχε ολοκληρωθεί στο Β’ εξάμηνο του 2000, οπότε θα είχαν αντληθεί και τα αναγκαία κεφάλαια για την ολοκλήρωσή του.

Για λόγους μη οφειλόμενους στην εταιρία η εισαγωγή στο Χ.Α. καθυστέρησε με αποτέλεσμα να συντμηθεί σημαντικά ο χρόνος υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφερει ότι η εταιρία, αμέσως με την υποβολή της αίτησης εισαγωγής στο Χ.Α. άρχισε την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος με αυτοχρηματοδότηση και με τραπεζικό δανεισμό. Επειδή οι οικονομικές συνθήκες και το επιχειρηματικό περιβάλλον έχουν μεταβληθεί σημαντικά από το 1999 (έτος υποβολής αίτησης για εισαγωγή στο Χ.Α.) μέχρι σήμερα έκρινε σκόπιμο να υπάρξει ετήσια παράταση της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, μέχρι την 30/6/2004.

Επίσης για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης αποφασίσθηκε η αλλαγή του οργανογράμματος. Η Δ/νση εργασιών της Εταιρίας ασκείται από τα παρακάτω στελέχη που καλύπτουν τους βασικούς τομείς δραστηριότητας: 1. Διευθύνων Σύμβουλος Ηλίας Λιβάνης. 2. Δ/ντης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννης Παπασαραντόπουλος. 3. Διεθυντής Μηχανογράφησης Ανδρέας Μαχαίρας. 4. Διευθυντής πωλήσεων Ηλίας Λιβάνης. 5. Διευθυντής marketing Ιωάννης Δανιάς. 6. Διευθυντής έρευνας αγοράς νέων προιόντων Ανδρέας Μαχαίρας. 7. Διευθυντής προμηθειών Λεωνίδας Κουρσούμης. 8. Διευθυντής παραγωγής Λεωνίδας Κουρσούμης. 9. Εσωτερικός έλεγχος Καίτη Κουτσομπίνα.

Παράλληλα, η εταιρία Multimedia Ηλεκτρονικές Εκδόσεις ΑΒΕ στην οποία συμμετείχε η εταιρία ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΒΕ κατά 90% λύθηκε οριστικά στις 30/6/2002. Στις 9/10/2002 η εταιρία εξαγόρασε τα εταιρικά μερίδια των κ.κ. Ηλία Λιβάνη και Παναγιώτας Λιβάνη που κατείχαν στην κυπριακή εταιρεία ”Νέα Σύνορα – Λιβάνης LTD” έναντι 15.000 λιρών Κύπρου (ονομαστική αξία), οπότε τώρα κατέχει το 50% της ως άνω εταιρίας. Κατά την ως άνω ημερομηνία 9/10/2002 ο κ. Ηλίας Λιβάνης παραιτήθηκε από Διευθυντής της εταιρίας ”Νέα Σύνορα – Λιβάνης LTD”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v