Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Γκρίσιν: Επενδυτικό πρόγραμμα 9 εκατ. ευρώ

Η Alpha Γκρίσιν Infotech, πρόκειται να χρηματοδοτήσει μέσω της επικείμενης κεφαλαιακής της ενίσχυσης, επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 9 εκατ. ευρώ. Η εταιρία πρόσφατα έλαβε το πράσινο φώς για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη αγορά του ΧΑ.

Alpha Γκρίσιν: Επενδυτικό πρόγραμμα 9 εκατ. ευρώ
Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 9 εκατ. ευρώ (3,1 δισ. δρχ) πρόκειται να χρηματοδοτήσει μέσω της επικείμενης κεφαλαιακής της ενίσχυσης η εταιρία Alpha Γκρίσιν Infotech – Μηχανήματα Υποστήριξης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Πρόσφατα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρία έλαβε την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέσω δημοσίων εγγραφών και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρία πρόκειται να διαθέσει με δημόσια εγγραφή 1.312.250 και ιδιωτική τοποθέτηση 55.000 κοινές ονομαστικές μετοχές. Το σύνολο των μετοχών της μετά την έκδοση θα ανέλθει σε 5.586.250 κοινές ονομαστικές μετοχές. Σύμβουλος έκδοσης και κύριος ανάδοχος είναι η EFG Τelesis Finance ΑΕΠΕΥ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό χρήσης των κεφαλαίων που θα αντληθούν, η Alpha Γκρίσιν Infotech θα δαπανήσει:

* 6,2 εκατ. ευρώ (2.100 εκατ. δρχ.) για την επέκταση των εγκαταστάσεων της μέσω ανέγερσης κτιρίου (σε ιδιόκτητο οικόπεδο επί της οδού Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο) στο οποίο θα μεταστεγασθούν οι παραγωγικές και διοικητικές υπηρεσίες της.

* 1,5 εκατ. ευρώ (500 εκατ. δρχ.) για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην Gamatronic Electronic Industries Ltd, εταιρία με τριακονταετή ιστορία και ηγετική παρουσία στα προϊόντα ισχύος στο Ισραήλ και της οποίας η Alpha Γκρίσιν Infotech έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των προϊόντων στην Ελλάδα.

* 0,7 εκατ. ευρώ (250 εκατ. δρχ) για την ίδρυση σταθμών βάσης τεχνικής υποστήριξης των συστημάτων αδιαλείπτου λειτουργίας, των ανορθωτικών συστημάτων, των μηχανημάτων ελέγχου περιβάλλοντος απολύτου ακριβείας, των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και των λοιπών προϊόντων της.

* 0,6 εκατ. ευρώ (200 εκατ. δρχ.) για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

* 0,1 εκατ. ευρώ (40 εκατ. δρχ.) για την αναβάθμιση και επέκταση του μηχανογραφικού της συστήματος.

Η Alpha Γκρίσιν Infotech, δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων (μελέτη, σχεδίαση, κατασκευή και τεχνική υποστήριξη) για δορυφορικά συστήματα, για συστήματα υποστήριξης χώρων κρίσιμων μηχανογραφικών εφαρμογών καθώς και για χώρους τηλεπικοινωνιακών κέντρων σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, όπως επίσης και στον τομέα της μελέτης και κατασκευής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για μηχανογραφικά κέντρα και τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις.

Στο πελατολόγιο της επιχείρησης περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριοποιούμενες στην Ελλάδα τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις, το σύνολο σχεδόν των ελληνικών τραπεζών, ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων και πλήθος μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν σε λειτουργία κρίσιμα για τη λειτουργία τους μηχανογραφικά κέντρα.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας παρουσίασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης επιτυγχάνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων και κερδών που έφτασε το 44%. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 12,92 εκατ. ευρώ (4.404 εκατ. δρχ.) το 2001 και τα καθαρά προ φόρων κέρδη της στα 2,61 εκατ. ευρώ (890 εκατ. δρχ.) την ίδια χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v