Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Συνεργασία με Scotish & Newcastle

Προ της τελικής συμφωνίας βρίσκονται οι συνομιλίες συνεργασίας μεταξύ της θυγατρικής του Ομίλου Μπουτάρη, Μύθος Ζυθοποιία, και του πολυεθνικού Ομίλου Scotish & Newcastle. Η συμφωνία θα περιορίζεται αρχικά σε επίπεδο παραγωγής και εμπορίας, ενώ δεν αποκλείεται και η μετοχική συνεργασία.

Μπουτάρης: Συνεργασία με Scotish  & Newcastle
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ του Ομίλου Μπουτάρη και του βρετανικού πολυεθνικού ομίλου ποτών Scotish & Newcastle, με σκοπό την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας συνεργασίας στον τομέα της ζυθοποιίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr, η συνεργασία αφορά τη θυγατρική εταιρία του Ομίλου Μπουτάρης, της Μύθος Ζυθοποιία (πρώην Ζυθοποιία Βορείου Ελλάδος), και τη Scotish & Newcastle, η οποία είναι καθαρά ένας οίκος παραγωγής και εμπορίας ζύθου, έχοντας στην γκάμα της, μεταξύ άλλων, και τα γνωστά brand names μπίρας Foster και Cronenburg. Η Foster είναι αυστραλιανή μπίρα και η Scotish & Newcastle έχει την αποκλειστική διανομή του προϊόντος σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αρχικά, η συμφωνία που συζητείται αυτές τις μέρες, εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει στενότερη συνεργασία των δυο ομίλων στους τομείς της παραγωγής και της εμπορίας, ενώ δεν αποκλείεται και η μετοχική συνεργασία, που προσδοκά η χρηματιστηριακή αγορά.



Η Μύθος Ζυθοποιία ανήκει στη Ηοlding Μπουτάρης, που είναι εισηγμένη, και στην επενδυτική εταιρία Global Finance.

Γιάννης Τσαραγκλής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v