Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Μείωση της κερδοφορίας στο 9μηνο 2002

Σε 5,17 εκατ. ευρώ έναντι 5,27 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του προηγούμενου χρόνου διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Βαράγκης σημειώνοντας μείωση 1,9%, ενώ τα καθαρά (προ φόρων) κέρδη της εταιρίας μειώθηκαν κατά 56,5%.

Βαράγκης: Μείωση της κερδοφορίας στο 9μηνο 2002
Με αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους από 37,9% σε 38,9% έκλεισε το εννεάμηνο του 2002 η εταιρία Βαράγκης, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών της και των καθαρών προ φόρων κερδών της.



Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, κατά το εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 5,17 εκατ. ευρώ έναντι 5,27 εκατ. ευρώ του εννεαμήνου του προηγούμενου χρόνου σημειώνοντας μείωση 1,9%, ενώ τα καθαρά (προ φόρων) κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 220.253 ευρώ από 507.067 ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2001 (μείωση 56,5%).

Η εν λόγω μείωση των κερδών οφείλεται, σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρίας, εν μέρει στην αύξηση των αποσβέσεων της εταιρίας (16,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα), ως απόρροια των συνεχώς αυξανομένων επενδύσεων υποδομής και εκσυγχρονισμού.

Σε επίπεδο ενοποιημένων αποτελεσμάτων ο κύκλος εργασιών της Βαράγκης διαμορφώθηκε στα 5,33 εκατ. ευρώ από 5,43 εκτ. ευρώ του 2001 και τα κέρδη προ φόρων σε 392.050 ευρώ έναντι 712.542 ευρώ του 2001.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα αυτό οι πωλήσεις των προϊόντων ιδίας παραγωγής της εταιρίας σημείωσαν αύξηση κατά 4%, ενώ μειώθηκαν αυτές των εμπορευομένων ειδών κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η κάμψη, επισημαίνει η εταιρία, οφείλεται μερικώς στο γεγονός ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους υπήρξε αναστολή των πωλήσεων του επίπλου σπιτιού εισαγωγής σε συνέχεια της υπογραφής της Βαράγκης για αποκλειστική αντιπροσώπευση με την Zanotta spa, μια από τις μεγαλύτερες Ιταλικές εταιρίες παραγωγής και διανομής σύγχρονου οικιακού επίπλου.

Η εταιρία προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις ανάπτυξης της υποδομής για τη δημιουργία εμπορικού δικτύου. Συγκεκριμένα στο τέλος Σεπτεμβρίου 2002 εγκαινιάστηκε στην Αθήνα (οδός Σίνα 11-13) το Zanotta Shop Athens, το δεύτερο σημείο αποκλειστικής πώλησης των προϊόντων της ιταλικής εταιρίας στην Ευρώπη.

Τέλος, η εταιρία έχοντας ολοκληρώσει της πιστοποίηση της ποιότητας σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2000 από τον ΕΛΟΤ για όλες τις κατηγορίες των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει (σχεδιασμός, κατασκευή, διακίνηση), βρίσκεται σε φάση εντατικοποίησης όλων των εργασιών αναδιοργάνωσης της υποδομής της ενόψει της συμμετοχής της στις αρχές του 2003 στις Διεθνείς Εκθέσεις Επίπλου του Παρισιού, της Κολωνίας και του Μιλάνου με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v