Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ

Στους λόγους που οδήγησαν στην υποχώρηση του κύκλου εργασιών και στη διεύρυνση των ζημιών του ομίλου Ideal στο εννεάμηνο του 2002 παρουσίασαν στο ΣΜΕΧΑ εκπρόσωποι της εταιρίας στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσίασης εισηγμένων εταιριών.

Ideal: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ
Τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Ideal παρουσίασαν στο ΣΜΕΧΑ εκπρόσωποι της εταιρίας στο πλαίσιο του προγράμματος παρουίασης εισηγμένων εταιριών. Παράλληλα, ανέλυσαν τους βασικούς λόγους διαμόρφωσης των συγκεκριμένων οικονομικών μεγεθών.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Ideal για το εννεάμηνο του 2002 ανήλθε σε 48,8 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 18% από την αντίστοιχη περίοδο του 2001. Αυτό συνεπάγεται, όπως ανέφεραν, βελτίωση της εικόνας που παρουσιάστηκε στο πρώτο εξάμηνο, όπου οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 31% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ανοδική ήταν η πορεία στο κλάδο της διανομής ηλεκτρονικών υπολογιστών (Ideal Electronics) με σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς. Αύξηση πωλήσεων σημειώθηκε και στο χώρο των ολοκληρωμένων λύσεων (Ideal Systems).

Παράλληλα, η δραστηριότητα στο κλάδο της ψηφιακής πιστοποίησης και ασφάλειας συστημάτων (ADACOM) εμφανίζει σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς πρόσφατα έχει προχωρήσει και στη χώρα μας το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την ψηφιακή υπογραφή και ευρύτερα την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Τα πιο πάνω, όπως είπαν τα στελέχη του ομίλου, οδήγησαν σε αύξηση στις ενοποιημένες πωλήσεις του τρίτου τριμήνου κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001.

Σε επίπεδο ενοποιημένων λειτουργικών αποτελεσμάτων (EBITDA) ο όμιλος παρουσιάζει ζημιές για το εννεάμηνο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με 2,2 εκατ. ευρώ το 2001, με κύριο χαρακτηριστικό τη σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών μέσα από το πρόγραμμα ορθολογικοποίησης της οργανωτικής του δομής, όπως ανέφεραν.

Κύριος λόγος για τα μέχρι σήμερα αρνητικά αποτελέσματα παραμένει η υποαπασχόληση των επενδύσεων σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς η ύφεση της αγοράς συνδυάζεται με την καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αρνητική επίπτωση ύψους 2,3 εκατ. ευρώ είχε στα αποτελέσματα η πώληση των μετοχών της Ideal Telecom στο πλαίσιο της απόφασης του ομίλου για αποχώρηση από δραστηριότητες που παρουσιάζουν μειωμένη κερδοφορία ή δεν εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική του, κατέληξαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v